Mennek, futnak, győznek
2019-03-21 - Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.
Futóversenyen vett részt a VUK triatloncsapata március 15-én Vácrátóton. Csomor Erika nemcsak saját tanítványainak, hanem az egész mezőnynek diktálta a tempót, és abszolút elsőséget szerzett a női mezőnyben.

További eredmények: 5 km: Csomor Erika abszolút első, Soós Dorka abszolút 3. és kategóriaelső. Kategóriájában harmadikként végzett: Soós Elek, Titz Enikő, Nagy Ervin. Boros Boglárka 4., míg Zilahy Boróka 6. helyet szerzett. 12,5 km: Roman Thürauer az abszolút versenyben 3., kategóriájában 1., Béres Lívia a szenior hölgyek között 2.
A szakosztály egy kisebb kontingense Bécsben vett részt futóversenyen március 11-én. Csomor Erika félmaratoni győzelmet aratott, Arany Gitta pedig 14 kilométeren nyert a nők között.

Fantasztikus győzelmet aratott a szakosztály legújabb szerzeménye, Eberhardt Anna, aki megvédte bajnoki címét az ITU (a nemzetközi sportági szövetség) Középtávú Duatlon Ázsia Bajnokságán március 3-án Malajziában. A sportoló mesterét, Csomor Erikát követve igazolt a VUK-hoz a Fradiból.