Szemészeti szűrés az ovikban
2019-03-19 - Az idei évben is teljes körű szemészeti szűrővizsgálatot szervez az önkormányzat a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek számára Százhalombattán.
A vizsgálat során főként a leggyakoribb eltérések kerülnek kiszűrésre, mint például a kancsalság, a távollátás, illetve rövidlátás. A prevenció célja még iskolakezdés előtt feltárni azokat a látásproblémákat, amelyek a későbbiekben tanulási nehézségeket okozhatnak.

Az önkormányzat ötödik éve biztosítja az ingyenes látásvizsgálatot a nagycsoportos ovisoknak. Dr. Zimányi Géza, a szűrést végző optometrista-kontaktológus kiemelte, folyamatosan törekszenek arra, hogy az eljárásokat minél korszerűbbé és a gyerekek számára minél élvezhetőbbé tegyék. Jelenleg tesztelnek egy olyan szemfenékvizsgálati módszert, amely során a műszer nem ér a szemhez, és csepegtetni sem szükséges.

A százhalombattai óvodákban március 12-én kezdődött el a szűrés, aminek elvégzéséhez szülői beleegyezésre van szükség. Az eredményt írásos és – kérés alapján – digitális formában is megkapják a szülők. Előre tervezetten közel kétszáz iskolaköteles gyermek szemészeti szűrővizsgálatát végzik el az idei évben a városban. (Forrás: Battanet)