Új vezető az Idősek Otthonában
2019-03-19 - Pentz Istvánné megbízott szervezeti egység vezető látja el az Idősek Otthona, valamint az Időskorúak Gondozóháza szakmai felügyeletét február 23-ától. Az új vezető megbízása egy évre szól.
Pentz Istvánné Olga harmincöt éves szakmai tapasztalattal rendelkezik egészségügyi és szociális területen. Pályakezdőként a Szent Imre kórház sebészetén dolgozott felnőtt szakápolóként. Az idősgondozásban 27 éve, a Városi Családsegítő és Gondozási Központnál 2015 óta dolgozik mentálhigiénés munkatárs és foglalkoztató munkakörben. Egészségügyi szakiskolai és felnőtt szakápoló végzettséggel, valamint szociális gondozó és szervező, szociális munkás diplomával rendelkezik.

A százhalombattai Idősek Otthonában harminc főt látnak el tartós, bentlakásos formában, az átmeneti ellátás keretében, az Időskorúak Gondozóházában pedig huszonnyolc személyt. Az intézményben összesen huszonöten dolgoznak. A gondozóház elmúlt két-három évben jellemző súlyos munkaerőhiányát mostanra sikerült megoldani. Minden gondozói állást betöltöttek – nyilatkozta Till Erika, a VCSGK vezetője. Hozzátette, hogy az intézményt korábban elhagyó kollégák közül többen is visszatértek a gondozóház kötelékébe. A jelenlegi feladatok mellett több új tervet is szeretnének megvalósítani a jövőben. A többi között kapcsolatfelvételt és tapasztalatcserét terveznek hasonló intézményekkel, valamint közös programokat kortárs csoportokkal.