Két találkozó Olaszországban
2019-02-13 - Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.
A digitális állampolgársággal foglalkozó Safe.netizens@eu és az európai kulturális örökségről, hagyományápolásról szóló CHANCE projekten dolgozó csoportok is diákcsereprogramon vettek részt. Érdekesség, hogy mindezt egymástól körülbelül húsz kilométer távolságra, az olaszországi Róma és Civitavecchia városában tették.

A CHANCE projekt római találkozóján a mítoszok, legendák és mesék játszották a főszerepet. A tanulói prezentációk, drámaelőadások, kiállítások és az Oxford stílusú vita ezen témakörök körül forogtak; a diákok rengeteget tanultak egymástól, egymásról. A vendéglátó olasz csapat által hirdetett fotóverseny témája is a régi és új, ősi és modern megragadása volt; rendkívül érdekes alkotások születtek.

A Safe.netizens@eu projekt találkozójának fő témája a digitális kereskedelem és az online biztonság volt. A diákok beszámoltak a társaik körében elvégzett felmérés eredményéről, filmeket készítettek és a témához kapcsolódó ötletbörzéken vettek részt.

Megismerkedtek az iskola életével, a környékkel és vezetett városnézésen vettek részt Rómában. Egyik csoport az antik, a másik a barokk Rómát derítette fel; emellett ellátogattak a parlamentbe, illetve a Vatikán Múzeumba is.