Csendes január
2019-02-05 - Viszonylag csendesen telt az év első hónapja a Városi Polgárőrség számára Százhalombattán. A szokásos járőrtevékenység mellett eltűnt személy felkutatásában is részt vettek, amely sikerrel zárult.
A szilveszteri utcabál biztosításában nyolc polgárőr közreműködött.  

A hidegre való tekintettel a polgárőrök kiemelt figyelmet fordítottak az egyedül élő idősekre. Figyelték, hogy tüzelnek-e, ürítik-e a postaládát. Szerencsére nem történt kihűléses tragédia sem lakásban, sem közterületen.

Sok gondot okoztak a hirtelen lefagyott utak, illetve azok a tehergépjárművek, amelyek kavicsot és sarat hordtak fel az útra, amit nem takarítottak megfelelően. A lefagyás miatt kétszer kellett forgalmat lassítani az Erkel-Hága-Damjanich körforgalomban, és elromlott pótkocsis munkagépet szállító tehergépjármű miatt kellett forgalmat irányítani közel egy órán át az Erőmű úton.

A temetőben is adtak szolgálatot a polgárőrök nagylétszámú gyászszertartás miatt.

Két alkalommal biztosítottak uszodai rendezvényt, amelyre a relatíve kevés parkolóhely miatt van szükség. Sok jelzést kapnak a környéken élőktől a parkolási gondokkal kapcsolatban.
Közgyűlést tartott a polgárőrszervezet január 17-én, amely során elfogadták a 2018. év szakmai és pénzügyi beszámolóját, az elnöki beszámolót és a 2019-es költségvetés-tervezetet.

A Városi Polgárőrség mindenkinek jó egészséget és biztonságos közlekedést kíván.