Virágnak virága
2018-11-20 - Georgiades Gábornak, az egykori alapítónak avatott emlékfát a Dunai Finomító Természetbarát Szakosztálya november 18-án a százhalombattai Kálvin parkban. A megemlékezésen részt vett számos egykori túratárs, valamint a legendás természetbarát családja is.
A fiatal tölgyfát a Börzsönyből, Georgiades Gábor legkedvesebb kirándulóhelyéről hozták haza egy túra alkalmával, és az egyik túratárs udvarán nevelkedett az októberi átültetésig. Az előtte elhelyezett réztáblát jelképesen, egy régi túrainggel takarta le a faültetés kezdeményezője, Kovács István. Georgiades Gáborról Muskovics András jelenlegi szakosztályvezető beszélt. Kiemelte, hogy a Börzsönyben található Királyháza és a százhalombattai sportmúzeum után ez a harmadik emlékhelye az alapító szakosztályvezetőnek. A faültetésre az önkormányzat engedélyével került sor. A szakosztály tagjai – sokan könnyes szemmel - versekkel és énekkel emlékeztek Georgiades Gáborra és a vele közös számtalan élményre. A megemlékezés végén a család nevében mindenkinek egy-egy mézeskalácsszívet adott emlékbe az egykori szakosztályvezető unokája, Georgiades Dóri.   

Georgiades Gábor (1941-2004.) okleveles gépészmérnök, mérnök-közgazdász fiatal korában birkózóként versenyzett, munkája mellett a tömegsport fejlesztéséért dolgozott. A Pest megyei Természetbarát Szövetség elnökségi tagja, majd elnöke, a Magyar Természetbarát Szövetség elnökségi tagja, majd alelnöke volt. Százhalombattán sportmúzeumot neveztek el róla 2010-ben, és a város posztumusz díszpolgárává választották 2016-ban.