Helyi érték pályázat - Összesen 25 millió forinttal támogatja a civil szervezeteket a MOL
2018-11-15 - Helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására indít új programot a MOL Alapítvány. Az összesen 25 millió forintos keretű MOL Helyi Érték Programban négy kategóriában lehet pályázni országszerte: jövő generációja, kultúra, környezetvédelem-fenntarthatóság és társadalom.
A programra december 15-ig pályázhatnak az egyesületek és alapítványok az ország 50 – a pályázati felhívásban közzétett – körzetéből. A felkért civil szakértők javaslata alapján a kuratórium körzetenként három projektet választ ki februárban, amelyekre a MOL töltőállomásain lehet szavazni 2019. április 1. és 21. között. A nyertes 50 civil szervezet egyenként félmillió forintos támogatásban részesül majd.

A pályázat mind a négy kategóriájában előnyt élvez az önkéntesség és a fenntarthatóság érvényesítése, valamint a társadalmi innováció, azaz az újszerű megoldások használata régóta fennálló problámákra.

A pályázat regisztrációhoz kötött, amelyre december 10-ig van lehetőségük a civil szervezeteknek a https://opa.molalapitvany.hu oldalon. A részletes pályázati felhívás és a körzetlista itt érhető el: https://www.molalapitvany.hu/cikk/helyi-kozossegek