Újra lehet pályázni
2018-10-31 - A háztartások korszerűsítését támogató Otthon Melege programra és az elektromos autók vásárlását támogató pályázatokra november 5-étől lehet jelentkezni. 
A programban háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség kizárólag magánszemélyek részére. A pályázatot november 5. és 19. között lehet benyújtani, régiónként eltérő időben – 4-4 órás időintervallumban – az ügyfélkapun keresztül.
 
Hűtőszekrényre, fagyasztóra és mosógépre lehet benyújtani támogatási kérelmet. Az elnyert támogatás a gép energiahatékonysági besorolástól függően vételárának maximum felét fedezi. A besorolás szerinti A+ kategóriában háztartásonként legfeljebb 25 ezer, az A++-ban 40 ezer, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.
 
A tisztán elektromos autók vásárlására magánszemélyek mellett gazdasági társaságok és önkormányzatok is pályázhatnak. Támogatást a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forintig lehet kérni, a maximális bruttó vételár 20 millió forint lehet.
 
A tavalyi pályázati kereteket megemelve a háztartási nagygépek cseréjére kétmilliárd, az elektromos autók vásárlására hárommilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.