Nyolc nő a könyvtárban
2018-10-12 - Robert Thomas Nyolc nő című krimivígjátékát adja elő a Felvonási Tünetek Színházi Műhely a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 26-án, pénteken, 18 órakor. Az ingyenes műsorra mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
A Felvonási Tünetek Színházi Műhely 2017 februárjában alakult Ercsiben helyi vagy helyi kötődésű hölgyekből. Fontos számukra, hogy lakóhelyükön értéket képviseljenek, színvonalas, szórakoztató produkciókat hozzanak létre, közösséget építsenek, ízlést formáljanak a kultúra szolgálatában.

A Nyolc nő első darabjuk volt, 2017 novemberében mutatták be az Ercsi Művelődési Ház és Könyvtárban. A váratlanul nagy siker arra ösztönözte őket, hogy a környező kisvárosokban is eljátsszák. Rácalmáson, Érden, Adonyban, Iváncsán és Beloianniszban léptek fel vele, Százhalombattára Tordasról érkezik, ahol szeptemberben mutatták be.
A társulat komoly munkát végez annak érdekében, hogy értékes produkciókat alkossanak. A színpadi játék mögött sok próba, kitartó munka, felkészítő tréningek állnak, amelyeket család és munka mellett vállalnak az amatőr színészek.

A Nyolc nő mellett számos pódiumelőadáson, helyi költőket bemutató műsoron, alkalmi fellépésen vannak túl. Jelenleg Molnár Ferenc Az ibolya című színművének novemberi bemutatására készülnek, amelyben a hölgyek mellett már két férfi is szerepel.

A városunkban bemutatásra kerülő, két részből álló darabot nyolc képbe sűrített "zenés kavalkádként" ajánlják: "Egy vidéki kúriában gyilkosság történik. Ki tette és miért? Nyolc nő a tomboló hóvihar miatt a világtól elzárva kutatja a gyilkos nyomát. Csábítóak, titokzatosak, kiszámíthatatlanok, agyafúrtak, számítók. Ártatlanok. Vagy mégsem?"