KSH-felmérés kezdődik
2018-10-12 - Adatgyűjtést végez a lakosság körében a Központi Statisztikai Hivatal Százhalombattán mától december 6-ig. A felmérés a magánlakást bérlők körülményeire vonatkozik, a magánbérleti szektor nagyságának, gazdasági súlyának feltárására irányul.
A Magyarországon felkeresendő 15 ezer címet statisztikai módszerrel, véletlenszerűen választották ki. A kérdezők október 12-e és november 30-a között, személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címen lakókkal. Amennyiben piaci magánbérlőként élnek ott, személyes interjú keretében vagy online is kitölthetik a kérdőívet. Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli, de akik részt vesznek benne, azok között tableteket és egyéb értékes ajándékokat sorsolnak ki decemberben.

A KSH arról tájékoztatott, hogy az adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célra, összesítve közli, más szervek, személyek részére nem adja ki, megfelelően a hazai és európai uniós jogszabályoknak.

Az adatgyűjtést fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdező biztosok végzik.

A KSH a lakosság részére további felvilágosítást ad a felmérésről hétfőtől csütörtökig, 8-tól 16 óra 30-ig a 06-80-200-766-os ingyenes zöldszámon, valamint a lakinfo@ksh.hu emailcímen.

Az adatfelvételről további részletek a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon olvashatók.