Összművészeti templomnyitó
2018-10-10 - Különleges programmal készül a százhalombattai Szent István templom felújítás utáni ünnepélyes átadására a Musica Divina Egyesület december 3-án és 7-én. Bemutatják Jelenczki István ÖN-TÉR-KÉP című dokumentumfilmjét, valamint összművészeti koncertet  szerveznek.
A rendezvények a sokakat foglalkoztató témához, a magyarok Kárpát-medencei szerepéhez, a magyar lélek gazdagságához, a magyarok 21. századi lelkiállapotához, küldetéséhez kapcsolódnak. A résztvevők betekintést nyernek a családállítás módszerébe, támogatást kaphatnak a önképük kialakításához és megtapasztalhatják a művészetek lélekgyógyító, lélekformáló szerepét.

Jelenczki István nagy sikerű, a magyar nemzet lelkiállapotát a családállítás pszichológiai modelljével bemutató dokumentumfilmjét december 3-án, hétfőn 17 órakor vetítik le a Szent István templom közösségi termében. A bemutatót beszélgetés követi dr. Zseni Annamária pszichológussal.

A magyar lélek hangja címmel rendeznek összművészeti koncertet a Szent István templomban december 7-én, 19 órakor. A hangversenyen Véghelyi Balázs kortárs költő versei, valamint Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Lajtha László hangszeres és énekes művei hangzanak el fiatal művészek tolmácsolásában. Közreműködik a százhalombattai Szent István Kórus női kara, Véghelyi Balázs, Lázár Csaba színművész, Kály-Kullai Rita orgonán, Matuska Flóra csellón, Matuska Zoltánné zongorán, Sipos Marianna énekkel. Vezényel Strauszné Könözsi Vera. A rendezvények fővédnöke Bóna Zoltán országgyűlési képviselő.