További útlezárások
2018-10-10 - További útlezárásokra kerül sor a vasútfejlesztés érdekében Százhalombattán, amelyek szintén jelentős mértékben érintik majd a városlakók mindennapi életét – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.
A Dunai Finomító térségében október és november folyamán, körülbelül hat hét időtartamra lezárják az Olajmunkás út Százhalombatta felé eső szakaszát, és a 6-os főúthoz vezető útszakasz félpályás lezárása is várható közel három hétre.

Decemberben megkezdik a Dunai Finomító vasútállomásához vezető és az 51309 jelzésű út új kereszteződésének kiépítését. A 6-os főutat átterelik az M6 irányába, ezért – a tervek szerint – két provizórikus hidat építenek, majd – még abban a hónapban – összekötik a Dunai Finomító vasútállomásához vezető utat és a 6-os számú főutat.

2019. első hónapjaira tervezik az Iparos úti körforgalom kiépítését félpályás útlezárással.
A tervek szerint 2019. utolsó negyedévében a Dunai Finomító Északi portájánál található körforgalom lezárt kivezetését kötik össze a Dunai Finomító vasútállomásához vezető útszakasszal. Az Olajmunkás út Százhalombatta felé eső szakaszát várhatóan három hét időtartamra lezárják, majd az ideiglenes utak elbontását követően a forgalmi rend helyreállításával fejezik be a Dunai Finomító térségében tervezett, végzett munkálatokat.

Vezér Mihály hangsúlyozta, hogy a beruházó, illetve a kivitelező egyetlen esetben sem kérte ki az önkormányzat véleményét a vasútépítés miatti forgalmirend-változásokról.