Számmisztikusok
2018-10-09 - Október végéig látható László Bandy és tanítványai, Szula Zsuzsa, Varga László és Fazekas Levente közös kiállítása a BKK Mini és Lépcsőgalériájában, Százhalombattán.
A tárlatot a számok ihlették: a mester a megnyitó napján, október 8-án ünnepelte 77-ik születésnapját, míg Varga László a 44-iket, a két fiatalabb művész pedig a 33-kat tölti be idén. Hogy 33 meg 44 az éppen 77, csak egy a tárlatot jellemző sokféle játékosság közül. A képek egyik része ugyanis két-két alkotó "beszélgetéseként", közösen készült, ezek láthatók a lépcsőházban. Figyelemre méltó az előtér sarkában (Minigaléria) bemutatott négyszer két grafika is, mindegyik gyöngyszem, színtiszta játék a maga nemében. Huizinga szerint "az emberi kultúra a játékban, játékként kezdődik és bontakozik ki", Bandy szerint a (művészet)játék lényege, hogy nem akarjuk áthágni a szabályokat és törvényeket, mivel azok jók.     
 
Mészáros Dezső képei az eseményről: https://www.facebook.com/pg/baratsagkulturaliskozpont/photos/?tab=album&album_id=2174480249242705