Felújítás a Napsugár Óvodában
2018-10-08 - Felújította a Napsugár Óvoda ötven éves tornatermét és napelemeket telepített az épület tetejére az önkormányzat Százhalombattán. A beruházást a "Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése" elnevezésű (VEKOP-6.1.1-15) pályázat tette lehetővé, amelyen 26,4 millió forintos támogatást nyert a város.
Az intézményben korszerű, a kisgyerekek kényelmét és egészségét egyaránt szolgáló mozgásfejlesztő termet alakítottak ki. Cserélték a bútorokat, átfestették az ajtókat és a falakat. A régi linóleum helyére sportpadló került, amely nemcsak szebb, hanem melegebb és rugalmasabb is. A gyerekek biztonsága érdekében borítással látták el a radiátorokat, és higiénikus, tisztítható burkolatot kapott a fal.

 A tornateremhez tartozó öltözőben szintén kicserélték a burkolatot, és teljesen felújították a gyermekmosdót.  

A kivitelező rugalmasságának, folyamatos egyeztetésének, maximális együttműködésének köszönhetően a gyerekek szeptembertől biztonságos és modern tornatermet használhatnak.
A projekt keretében az óvónők öltözője is megújult, tágasabbá, kialakítása praktikusabbá vált.

Az épületrész ünnepélyes átadására szeptember 27-én az Apa Kupán került sor.
A Napsugár Óvoda tervei között szerepel többek között a sportos óvoda alapjainak előkészítése, amelyhez az új tornaterem kiváló technikai hátteret biztosít.

A pályázat második részeként 60 darab napelem került a Napsugár Óvoda tetejére, amelyek várhatóan az A épület egész éves energiaszükségletét biztosítani fogják.