Kézilabda NB I/B - Vereséggel kezdték a szezont
2018-09-24 - Az idény második mérkőzésén a Balatonfüred U21 csapatát fogadta otthonában a Százhalombattai KE. Szeptember 22. Százhalombattai KE- Balatonfüred U21 (10-14) 22-26. SZKE: Horváth 1 – Pap 1, Tass, Kónya 3, Kiss 5, Laurinyecz 7, Dósa 1. Csere: Róth, Kurán – Garajszki, Tóth 2, Bálint, Gyurcsovics, Kővári 1, Kreisz, Mogyorósi 1. Edző: Kovács Gergely
A mérkőzés első 20 percét nagyon rosszul indította a Százhalombattai KE, a 21. percben a Balatonfüred csapata 10-4-re vezetett. Ezután a támadójátékot összeszedve zsinórban 3 gólt is szereztek a battaiak, majd a félidőig folyamatosan próbáltak zárkózni, így alakult ki a 10-14-es félidő. A második játékrészben a védekezés is összeállt, és az 52. percben már csak 21-20-ra vezetett a Balatonfüred csapata. Sajnos, a végére elfogyott a támadásban a lendület, és nem sikerült megfordítani a meccset, így alakult ki a 22-26-os végeredmény.

"Nehéz mérkőzés elé néztünk, de megpróbáltunk tanulni a hibáinkból és más felfogásban léptünk pályára, mint az előző mérkőzésen. Sajnos, a támadójátékunk az első tizenöt percben gyatra volt, aminek következtében ismét komoly hátrányba kerültünk. Próbáltunk a védekezésre koncentrálni, hogy lerohanásokból szerezhessünk könnyű gólokat. Szerencsére, a félidő végére sikerült összeszednie magát a csapatnak. A második félidő végre mindenkinek sikerült feljavulnia és a csapatnak felzárkóznia, de az eredmény megfordítására már nem volt erőnk. Sokat léptünk előre, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve" – értékelt Kovács Gergely, a csapat új vezetőedzője.

Szeptember 15. Százhalombattai KE – Budai Farkasok NKFT 17 – 37 (11-18) SZKE: Horváth-Mogyorósi 4, Kiss 5, Kónya 2, Fiar 2, Kiss M., Dósa 1. Cserék: Róth – Garajszki, Tóth, Rádler, Pap, Bálint, Kővári 3, Kreisz, Tass.

A mérkőzés elején 8-9-ig jól tartotta magát a csapat, majd egy mély gödörbe kerülve zsinórban 5 gólt kapott. Ezek után nem igazán tudott az ellenfél találataira. Hét gólos hátránnyal vonult le a pályáról a szünetben. A második félidő sem hozott sok jót a hazaiak számára, az olló a két csapat között csak tovább nyílt. A sok kihagyott helyzetet és a technikai hibákat rendszeresen gyors gólokkal büntették meg a Budai Farkasok, a második félidőben összesen 5 gólt tudott szerezni a Százhalombatta. (Forrás: szazhalombattaike.hu – Fotó: Puskás Adrienn)