Ötvenesek lettek
2018-09-18 - Aranylakodalmat ünnepeltek a Dunafüredi Nyugdíjas Klubban Százhalombattán szeptember 17-én. Az önkormányzat nevében Szél Pál és Török Sándor képviselők köszöntötték Garai Józsefet és nejét, Marikát.
A házaspár 1968. augusztus 31-én esküdött meg Jászberényben, reggel 8-kor a tanácsházán, majd 10-kor a templomban. Lányuk ötven, fiuk negyvenhárom éves, négy unokának is örvendeznek mára. Az idén 75 éves Józsi bácsi festő-mázolóként dolgozott, a Dunamenti Erőműnél helyezkedett el, így kerültek Százhalombattára. A 72 éves Marika néni szintén a Dunamentiből ment nyugdíjba. Úgy vélekednek, sokat változott a világ, amióta a gyerekeik felnőttek. Az ő idejükben nagyobb volt a fegyelem. Tanácsot nem adnak, mert nem akarják megkapni, hogy "akkor minden más volt", de Marika néni szerint a hosszú házasság titka, hogy sokat kell tűrni, mindent meg kell beszélni, semmiségeken pedig nem szabad vitatkozni. Mindez a férjre és a feleségre egyformán vonatkozik.
A klubdélután keretében tartott házassági évforduló köszöntőver
ssel kezdődött, amelyet Nédermanné Pannika szavalt el az ünnepeltek tiszteletére. Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke felolvasta Vezér Mihály gratuláló levelét. A polgármester kiemelte, milyen szerencsés, akinek megadatik egy olyan egyszeri ünnep, mint az ötvenedik házassági évforduló. Török Sándor személyesen is minden jót kívánt Garaiéknak, akiket régóta ismer. Megjegyezte: igen fiatalok, hiszen még csak most lettek "ötvenesek".

Szél Pál, a városrész képviselője, gyermekkorából ismeri az ünnepelteket, annak idején gyakran járt brigádkirándulásokra Józsi bácsival. Az aranylakodalom alkalmából tréfás emléktáblát is átadott a házaspárnak.

A köszöntéseket bankett és beszélgetés követte, de Garaiék közben hazaugrottak elrendezni az unokákat, amikor véget ért a tanítás. Együtt laknak fiuk családjával, sokat segítenek a 12, 10 és 8 éves gyerekek körül.