Tegyünk bejelentést!
2018-08-08 - Több bejelentés is érkezett az elmúlt időszakban a rendőrségre egy férfival kapcsolatban, aki a százhalombattai városközpontban zaklat járókelőket.
Az agresszív fellépésű, hajléktalannak tűnő embert fekete nadrágban, fehér pólóban, fehér nejlonszatyorral látták. Fekete hajú, torz arcú, körülbelül 170 centiméter magas. Az Érdi Rendőrkapitányság és a Százhalombattai Rendőrőrs munkatársai minden esetben megtették a szükséges intézkedéseket és a bejelentésekben foglaltak ellenőrzését – tájékoztatta lapunkat a rendőrségi sajtóügyelet. Arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben olyan körülményt tapasztalnak, amelynek kapcsán rendőri segítségre lehet szükségük, haladéktalanul tegyenek bejelentést a 107 vagy 112 segélyhívószámon.   
Az agresszívan kötözködő férfival kapcsolatban a Facebookon is megjelent egy poszt, amelyhez többen hozzászóltak, megerősítve, hogy ők is tapasztalták a jelenséget. A férfi lapunk egyik munkatársába is belekötött a Rubik tér előtti buszmegállóban. Fellépése fenyegető, ijesztő volt.

Az említett Facebook poszt szerint a férfi börtönviselt, körözött személy, aki a közelmúltban súlyosan bántalmazott egy idős nőt, aki a kutyáját sétáltatta ugyancsak a városközpontban. Ezeket az állításokat azonban lapunk kérdésére nem erősítette meg a rendőrség. Tájékoztatásuk szerint súlyos bántalmazásról nem kaptak bejelentést, ilyen ügyben nem nyomoznak.

"Az Érdi Rendőrkapitányság a teljes illetékességi területén – így Százhalombattán is – a szükséges erőkkel és eszközökkel fenntartja a közrendet. Amennyiben vélelmezett jogsértésről érkezik bejelentés, úgy azt haladéktalanul ellenőrzik a rendőrök és amennyiben hatáskörükbe tartozó körülményt állapítanak meg, úgy meg fogják tenni a szükséges intézkedéseket" – olvasható a sajtóügyelet szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszlevelében.