Segítséget ajánl a VOSZ
2018-06-12 - A jelenleginél aktívabb kapcsolatot építene ki a helyi vállalkozókkal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete (VOSZ). A szervezet levélben fordult az önkormányzathoz ennek érdekében – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.
A VOSZ célkitűzései között szerepel, hogy segítse a helyi vállalkozásokat felkészülni a Közép-magyarországi régió kettéválasztása következtében várható változásokra. A régió átsorolása ugyanis 2020 után lehetőséget teremt a vállalkozások számára, hogy a jelenleginél előnyösebb helyzetbe kerüljenek a pályázási és pályáztatási folyamatok során.
A szervezet célja, hogy megismertesse a megye vállalkozóival az érdekképviseleti tevékenységet, az eszközöket, amelyekkel segíteni tudják a vállalkozások működését, valamint a VOSZ tudományos, művészeti, oktatási mecenatúráját és a megyei, regionális Prima díj rendszerét. Az önkormányzatokat együttműködő partnerként kívánják bevonni a helyi vállalkozások eléréséhez.

A szervezet a jövőben részt kíván venni a vállalkozók által szervezett összejöveteleken, fórumokon, ahol a legújabb adó-, pályázati-, piaci információkról szerezhetnek tudomást. A vállalkozók véleményét, javaslatait a munkaerő és a szakképzés helyzetéről, a bürokrácia útvesztőiről továbbvinnék a jogalkotók, valamint a jogalkalmazók irányába. Együttműködnek a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságával, a Magyar Országos Közjegyzői Kamarával, a Pest Megyei Kormányhivatallal. Felkészültek a vállalkozói generációváltásra is, segíteni kívánják az idősödő és fiatal vállalkozókat, a családi vállalkozások továbbvitelét és a cégek működésének fenntartását.