Karateöröm
2018-04-19 - Várakozáson felül szerepeltek a battai versenyzők a Shotokan Karate International MSZ Országos Bajnokságon április 7-én Kőszegen
Tizenöt egyesület közel 200 versenyzője között - sajnálatos betegségek és sérülések miatt - csupán 10 versenyző képviselte Százhalombattát, de ők szívvel-lélekkel harcoltak és bizonyították, hogy a felkészülés során elvégzett munka nem volt hiábavaló.

A battaiak a csapatverseny ötödik helyén végeztek öt arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel, valamint három negyedik helyezéssel. Már a legfiatalabbak között is komoly meglepetések születtek: Lakatos Péter a 9-10 évesek mezőnyében élete első versenyén ezüstérmet szerzett kumite és kata versenyszámokban, őt csak csapattársa, Kövesi Márk előzte meg, aki rendkívül határozott hozzáállással mindkét versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott. Bán Szilárd a 14-15 évesek kumite versenyében okos, taktikus küzdelemmel harmadik helyezett lett, méltó ellenfele volt a nála képzettebb és rutinosabb küzdőtársaknak. A hölgyek versenyében duplázott Lengyel-Eve Tímea, aki aranyérmet szerzett kata és kumite versenyszámban, egyaránt kimagaslóan teljesítve. Sámán Gyöngyvér katában bronz-, kumitében ezüstérmet kapott. A felnőtt férfiak 35 éves korosztályában Cseh Kornél és Erdődi László is kiválóan szerepelt. Formagyakorlatban a dobogó második és harmadik fokára állhattak a kezdő illetve a haladó kategóriában. Sándor Imre arany-, Vadász Tamás ezüstérme is egyértelmű siker a masters kata népes mezőnyében. Sándor Imre vezetőedző a bírói karba is felkérést kapott.

A versenyen nyújtott kiváló szereplés remek kezdete a 2019. évi világbajnokságra történő felkészülésnek.