Tegyenek meg mindent!
2018-03-26 - Százhalombattáról a kieső állomásokra tartó gyorsjáratok és – főként a kiemelt időszakokban - több vonatpótló busz indítását, kombinált MÁV-Volánbusz bérlet ideiglenes bevezetését, valamint a menetrendek pontosabb összehangolását kérte a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) központi közlekedésszervező irodájától Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere.
Azokat a lakossági igényeket, javaslatokat jelezte hivatalos levelében, amelyek a 40a vasútvonal február 26-a óta tartó felújítása miatti menetrendi változásokkal kapcsolatban érkeztek hozzá.

"Továbbítottam az igazgatóság felé mindazokat az észrevételeket, tapasztalatokat, javaslatokat, amelyek az eddig eltelt majdnem egy hónapban merültek fel, kitérve a vasútforgalom és a pótlóbuszok összehangolásának hiányára, a pótlóbuszok "körjáratként" való közlekedésére, illetve a bérletekkel kapcsolatos problémára. Kértem az igazgatóságot, hogy előzetes ígéretüknek megfelelően, az érintett társaságokkal egyeztetve tegyenek meg mindent a felmerült problémák mielőbbi megnyugtató orvoslása érdekében" – olvasható a városvezető lapunkhoz eljuttatott közleményében.  

Mint írja, továbbra is kiemelten kezeli és minden lehetséges fórumon érvényesíteni kívánja a százhalombattai utazóközönség érdekeit. Az illetékesektől érkező válaszról és a remélhetőleg pozitív változásokról azonnali tájékoztatást ígér.