Összefogással a kormányváltásért
2018-03-20 - A közlekedés elmaradottsága és az egészségügyi ellátás elégtelen színvonala térségünk két legnagyobb problémája Stefanik Zsolt, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje szerint, akit a DK és a Liberálisok is támogatnak az országgyűlési választásokon.
Úgy véli, ezeknek a problémáknak a kezelése állami feladat, amelyben nem sikerült jelentősen előre lépni az elmúlt nyolc évben. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény lakosságszám-robbanást okozott az agglomerációban, aminek a kezelése szintén a központi költségvetés feladata. A választókerület településeinek meg kell őrizniük a kisvárosias, kertvárosias arculatukat, hiszen ezért szeretünk itt élni. Meg kell óvni és növelni kell a zöldterületeket, játszótereket, közösségi tereket.

Stefanik Zsolt a választókerületben lakik, Halásztelken dolgozik tanárként és alpolgármesterként. Tizenkét éve vesz részt a közéletben, nyolc éve önkormányzati képviselő, négy éve Halásztelek alpolgármestere. Politikusként az oktatásfejlesztést és az iskolaépítést tartotta legfontosabb ügyének. Sikerként könyveli el, hogy 2010-ben megújult a halásztelki iskola, majd 2017-ben újabb építkezés kezdődött, mivel tovább növekedett a város, és óvodával, bölcsődével is sikerült bővíteni az infrastruktúrát. "Mi Halásztelken nem legyőzni akartuk egymást, hanem olyan közös döntéseket hozni, amelyekkel minden oldal szavazói elégedettek lehetnek. Ezt a politikai kultúrát szeretném tovább vinni" – emelte ki önkormányzati tevékenysége kapcsán.

Közel két éve készül az országgyűlési szerepvállalásra, az elmúlt négy hónapban több felmérésben is részt vett és közel háromezer emberrel találkozott annak érdekében, hogy tájékozott legyen a választókerület problémáival, az itt élők igényeivel kapcsolatban.
Több közvélemény-kutatás szerint ő a legesélyesebb ellenzéki jelölt a választókerületben, amelyet óriási felelősségnek tart. Úgy véli, az ellenzék ellen irányuló negatív kormányzati kommunikáció már nem működik, mivel hiteltelenné vált, de "a Fideszre írt" választási rendszer sajnos ismét eltorzíthatja a választók valós akaratát.

Szerinte a kormánypárt kétharmados többsége jelentősen gyengítette a magyar demokráciát, megszüntette a politikai vitákat és kettéosztotta az országot. "Mindent megteszek azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer." Százhalombatta a szolidaritási adó elvonásával, a Hungáriánál elvesztett forrásaival és az egészségügyi ellátás csökkenésével vesztese volt az elmúlt nyolc évnek, amit orvosolni kell.

Stefanik Zsolt arra kéri a választókat, támogassák szavazatukkal, segítsenek "a demokratikus politikai kultúra, a fékek és ellensúlyok rendszerének visszaállításában."