Ilyés és Grátz is dobogóra állhatott
2017-11-13 - Szintideje alapján számos százhalombattai versenyző részt vett a hétvégi rövidpályás úszó OB-n, de fiatal koruk miatt csak az előfutamokban szerepeltek. Illyés Laura Vandának és Grátz Benjinek sikerült érmet szerezni.
Nagy köszönet illeti a Sporthalom Kft-t – mondta el Vértesi Tamás, a házigazda VUK SE szakosztályvezetője, mivel jelentős szerepe volt abban, hogy a rekordlétszám ellenére is gördülékenyen zajlott a verseny. Míg az első évben 180-an vettek részt a százhalombattai rövidpályás OB-n, az idei – sorrendben 10. alkalommal – közel 450 versenyzőt fogadott be a Városi Sportuszoda.

Grátz Benjamin szeptember óta az egri egyesületnél versenyez és Törökbálinton edz, de hivatalosan csak januárban igazol át, így az OB legeredményesebb százhalombattai úszójaként ünnepelhetjük őt. 400 méter vegyesen 2., 200 vegyesen pedig 3. helyezést ért el.

Ilyés Laura Vanda 200 háton harmadik lett, 50 és 100 háton pedig csak századmásodpercekkel maradt le a dobogóról. 50 háton megdöntötte a korosztályos rekordot.

A minden tekintetben sikeresnek mondható OB-n több világranglistás eredmény is született. A VUK SE és a MÚSZ közötti megállapodás értelmében jövőre is Százhalombatta ad otthont a sporteseménynek. 

A magyar úszósport két legnagyobb ígérete, a 17 éves Milák Kristóf és a 16 éves Késely Ajna egyaránt 4-4 egyéni bajnoki címet szerzett a százhalombattai országos bajnokságon. A válogatott törzstagjai is kitettek magukért: Bernek Péter négy egyéni és egy váltógyőzelmet ért el, míg Jakabos Zsuzsanna "bruttó" 9 (3+6) arannyal zárt. Az éremtáblán a Győr végzett az élen a BVSC, a Kőbánya, az Érd és az Eger előtt.
Az OB legértékesebb időeredményét (az ún. FINA-ponttáblázat alapján) a férfiaknál Bernek Péter (400 vegyes), a hölgyeknél Késely Ajna (800 gyors) érte el. (Fotók: HTV)