A duatlon-világbajnok a VUK új edzője
2017-10-24 - Csomor Erika, a magyar triatlon legjobb, legeredményesebb női sportolója a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályának új edzője október 1-je óta. A többszörös duatlon-világbajnok, Európa-bajnok, Hawaii Ironman 4. , többszörös Ironman-bajnok magyar bajnokságot annyit és olyan számos sportágban nyert, hogy ő maga is nehezen számolná össze. Ismeretei, tapasztalatai talán a világon egyedülállóak.
Mivel főállásban a Fradi triatlon szakosztályának edzője és versenyzője, a két szakosztály a jövőben együttműködik – tájékoztatott Kelemen Viktor szakosztályvezető. A VUK szakosztály a Fradi "fiókcsapata" lesz. "A VUK triatlon fejlődése Erikával óriási lendületet vehet."

A szakosztály nemrég kezdte meg az alapozást, "lassan teljesen visszaszokunk a munkába a nyári pihenő után. Az edzések jó hangulatban és eredményesen telnek."

Az ősz nem maradt sikerek nélkül. Soós Dorka serdülő országos bajnok, Értekes Botond pedig gyermek 3. lett a szeptember 3-i terepduatlon OB-n. Soós Máté korcsoportjában 1.36-os idővel 7. helyen végzett a szeptember 10-i Wizz Air Félmaratonon. Soós Dorka, Soós Máté és Soós Elek is megnyerte kategóriáját a szeptember 16-i II. Mapei Szigligeti Félmaraton és Futófesztiválon. Az október 1-jei Máli Péter emlékfutáson Soós Dorka a serdülő, Karner Márton pedig a gyermek korosztályban szerzett elsőséget. Második lett Soós Dorka az Országos Duatlon Diákolimpia döntőjében október 21-én. A szakosztályban továbbra is szeretettel várnak minden sportolni vágyó fiatalt. Jelentkezni Kelemen Viktor szakosztályvezetőnél lehet (70 411 3828).