"Örökké él az aradi tizenhárom"
2017-10-09 - Kerecseny János, Az aradi tizenhárom című versével kezdődött a KÉSZ Százhalombattai Csoport által szervezett megemlékezés az Aradi Vértanúk Napján október 6-án az óvárosi Szent László téren. A rendezvényen Sinka László alpolgármester is részt vett.
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő külföldi,hivatalos elfoglaltsága miatt a tervekkel ellentétben nem tudott megjelenni. Helyette Pap Miklós, a FIDESZ százhalombattai elnöke mondott ünnepi beszédet. A magyar történelem 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtti és utáni, illetve jelenkori eseményei közötti szomorú összecsengést, "a nemzeti önrendelkezésért vívott harcok" párhuzamát emelte ki.
A megemlékezés során a résztvevők a Dalárda közreműködésével énekeltek Kossuth-nótákat azokból az időkből, amikor a "tavaszi hadjárat még sikeresen vette az akadályokat" és a későbbi, "Arad körüli időszakból" is. Imát mondott Illéssy Mátyás katolikus plébános, majd koszorút, gyertyákat és mécseseket helyeztek el a megemlékezők. (Fotó: Szabó Papírkutya Gábor)