Dorka olimpiai reménység
2017-06-26 - Hamerli Csenge második, Soós Dorka pedig harmadik helyezést ért el a XI. Mogyi Triatlon Versenyen és Sprinttávú Országos Bajnokságon június 25-én Baján.
Őrült, viharos idő és kánikula váltotta egymást a versenynapon. Hamerli Csenge az újoncok között várta a rajtot, de az időjárás miatt nem engedték úszni a korosztályát, amely így csak duatlonozott. Csenge fantasztikus teljesítményt nyújtva, sportszerű és taktikus versenyzéssel 2. helyezést ért el a rangos sporteseményen.

Dorka első éves serdülőként, korosztálya legfiatalabb versenyzőjeként vágott neki a küzdelmeknek a ranglistapontokért és az Olimpiai Reménységek nemzetközi versenyre való kvalifikációért. Mivel az időjárás kegyesen 180 fokot fordult, a mezőny kipróbálhatta, milyen a Sugovicában úszni. Dorka kis hátránnyal kezdhette a kerékpározást, majd a mindent eldöntő futásban a 8. helyről indult 6 vetélytársával együtt. Újból bizonyítva, hogy utóbbi a kedvenc száma, a női mezőny legjobb futóidejét produkálva érte el a dobogót. Ezzel az értékes ranglistapontok mellett kiérdemelte, hogy az Olimpiai Reménységek versenyén képviselheti hazánkat és a Százhalombattai VUK SE-t.

Hamerli Luca, Hamerli Csenge és Soós Dorka is első helyezést ért el korosztályában a Tereptriatlon OB-n június 18-án Bánkon. Luca első triatlon versenyén vett részt. "Sajnos, azonban a sorozatos rendezői hibák és hiányosságok megfosztották versenyzőinket attól a dicsőségtől, hogy országos bajnoknak mondhassák magukat. Hiába nyerték meg a saját futamukat, a versenybírók nem minősítették országos bajnoki futamnak a rendezvényt. Mindettől függetlenül számunkra ők bajnokok, bárhogyan is döntött a versenybírói bizottság" – nyilatkozta Kelemen Viktor szakosztályvezető.