Szilveszteri futás a szívbeteg gyerekekért
2016-12-06 - Negyedik alkalommal hirdette meg az Érdi Szilveszteri Futást a 20-30 Egyesület. Az esemény teljes bevételével a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványnak ajánlották fel a szervezők.
"Fussunk az élményért, fussunk, hogy segíthessünk!" Ezzel a jelmondattal népszerűsítik a rendhagyó óévbúcsúztatót, amely december 31-én 10 órakor kezdődik Érd főterén.

Az immár hagyományosnak mondható szilveszteri futás az idei évtől az önkormányzat hivatalos rendezvényei közé került. A résztvevők két táv közül választhatnak: a 900 méteres jelképes távolságot akár le is sétálhatják, vagy részt vehetnek a 3,9 kilométeres futáson is. Az útvonal a városközponton keresztül vezet, a futók a korábbi években parókákkal, sípokkal felszerelve érkeztek, és a szervezők idén is bulihangulatra számítanak. A célban egy pohár pezsgővel és meleg teával várják a résztvevőket, majd a nevezési díjakból összegyűlt adományt átadják a szívbeteg gyerekeket támogató alapítvány elnökének. A részvétel felnőtteknek 1000, diákoknak 500 forintba kerül, amely tartalmazza a pezsgőt, illetve kölyökpezsgőt, a rajtszámot, az oklevelet és a közös fotót.