A biztos hazaút - Kipróbáltuk a Sofőröd szolgáltatást
2016-04-11 - Hosszúra nyúlt programok, főként alkoholfogyasztás után problémát jelenthet, hogy kényelmesen és biztonságban jussunk haza. Ha a vezetés vagy a tömegközlekedés nem megoldás, és nem akarunk a méregdrága taxira költeni, a sofőrszolgálatot is választhatjuk. Nemes Dóra írása.
A sofőrszolgálatok alapvető üzleti modellje, hogy olcsóbb legyen a fizetett, helyszínre hívott gépkocsivezetőjükkel (a legkényelmesebben, a saját autónkban) hazajutni, mint az oda-visszautat taxival megtenni. Jócskán leegyszerűsíti és felszabadultabbá teszi egy üzleti vacsorán, céges bulin vagy baráti összejövetelen való részvételt, ha nem kell az autó és a hazajutás terhével foglalkozni. Ittas vezetés kiváltására a legjobb választás, hiszen felelős autóvezetőként – saját magunk és mások testi épségét is szem előtt tartva – nem engedhetjük át a volánt "akárkinek". Szülőként is gondot jelenthet, ha nagyobb, fiatal felnőtt gyermekünknek egy távolabbi városban van akár késő estig vagy éjszakába nyúló programja.

Tiborral, a kedves, rutinos, diszkrét sofőrrel Budapest belvárosából indultunk haza négyen, és egy budaörsi cím érintésével érkeztünk meg Százhalombattára. A Sofőröd fix tarifája (erre a távolságra is) a legolcsóbb a piacon: 6500 forintot fizettünk. Habár péntek éjszakai csúcsidőszak volt, felárat nem számoltak fel, és a sofőr megérkezésére sem kellett többet várni körülbelül 30-40 percnél.

A Sofőröd sofőrszolgálat a 06 70 579 02 07-es telefonszámon és www.facebook.com/Soforod.hu oldalon érhető el. Előfoglalási akciójuk keretében 10 százalék kedvezményt adnak a fuvardíjból. (x)