"READ in Europe" projektnyitó találkozó iskolánkban
2015-12-07 -
Iskolánkban került megrendezésre a "READ in Europe" Erasmus+ stratégiai együttműködés keretében zajló projektet hivatalosan megnyitó első nemzetközi találkozó november 30 és december 2 között. Minden partner intézményt két-két kolléga képviselt, vagyis összesen tíz külföldi pedagógust láthattunk vendégül.
 
A találkozó során sikerült minden – a projekt lebonyolításával, disszeminációjával és menedzselésével kapcsolatos – kérdésben megegyezni, és rögzítettük az első projektév mobilitásainak időpontjait is. Véglegesítettük a projektfeladatokat, valamint előkészítettük az első diákcsere mobilitást, amelyre 2016 februárjában kerül sor a spanyol partneriskolában.
 
A találkozó második napján interaktív IKT foglalkozásokat tartottunk, amelyek során egyrészt megismerkedtünk azokkal az eszközökkel, programokkal és internetes alkalmazásokkal, amelyeket a projekt során használni fogunk, másrészt a résztvevő kollégák olyan eszközöket mutattak be egymásnak, amelyeket a mindennapi tanítási gyakorlatuk során nagy sikerrel alkalmaznak.
 
A találkozó során a Káva Színház drámapedagógusai tartottak játékos foglalkozást, amely remekül összekovácsolta a projektben együtt dolgozó kollégákat és segítséget nyújtott abban, hogy jobban megismerjük egymást.
 
A találkozó utolsó napján elvittük a külföldi kollégákat egy budapesti városnézésre. Gyalogos városnézésen gyönyörködhettek fővárosunk építészeti és kulturális értékeiben. Ellátogattunk a Sziklakórházba is, ahol betekintést nyerhettek hazánk történelmébe.
A találkozó nagyon jól sikerült és nagy lendületet adott az előttünk álló három éves együttműködéshez.
 
Szabóné Jassó Ágnes