Ússz, ússz, ússz! Grátz Benjámin aranyérmes 200 méter vegyesen a Nanjing-i Ifjúsági Olimpián
2014-08-18 - A Százhalombattai VUK SE ifjú úszótehetsége már az előfutamokból is a legjobb idővel került fináléba, ahol aztán érvényesítette a papírformát. Nagy előnnyel, 2:01,08-as idővel diadalmaskodott, míg a honfitárs, Szabó Norbert 2:02,47-tel harmadik helyen zárt.
Benjit edzője, Vértesi Tamás kísérte el idei legnagyobb versenyére Kínába. A Magyar Csapat 16 sportágban, 57 versenyzővel, köztük 8 úszóval képviselteti magát az ifjúsági korú versenyzők világeseményén.
 
Jelenlegi információink szerint versenyzőnk két egyéni számban - 200 méter vegyesen és 200 méter pillangón áll rajtkőre. Utóbbi számban augusztus 22-én drukkolhatunk neki.
 
"Nagyon büszke vagyok Benjire, aki nem először dobogtatja meg a battai szíveket – nyilatkozta Vezér Mihály polgármester. Májusban Fair Play díjat vett át a MOB-tól, júliusban pedig aranyérmet nyert a hollandiai ifjúsági Eb-n. Gratulálok neki, Vértesi Tamás edzőnek, valamint az egész egyesületnek! Biztos vagyok abban, hogy még nagyon sokat fogunk hallani róla!"