Ifjúsági Európa-bajnok Grátz Benjamin
2014-07-15 - Népes százhalombattai különítmény utazott a hollandiai Dordrecht városába, ahol múlt héten rendezték meg az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot. 
A magyar válogatott 15 versenyzővel képviseltetette magát a viadalon, köztük a Százhalombattai VUK SE két kiváló úszójával, Grátz Benjáminnal és Osváth Artúrral. A százhalombattai versenyzőket Vértesi Tamás, edző kísérte, és segítette őket a minél jobb eredmények elérésében.
 
A küldöttség tagjaként szállt repülőre az ötszörös Ifjúsági Európa Bajnok Bodrogi Viktor is, aki ezúttal már a versenybírói testületben indítóként tevékenykedett.
 
Összességében kijelenthető, hogy kiválóan szerepelt a magyar ifjúsági úszó válogatott az Ifjúsági Európa Bajnokságon. A magyar fiatalok összesen 3 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérmet nyertek.
 
A verseny első napja rosszul indult a battai versenyzőknek, mert Osváth Artúrt fő számában, a 200 m-es mellúszásban a középdöntőben kizárták, így sajnos az első éremesélyünk elszállt.
 
A folytatás viszont annál fényesebbre sikerült. A Százhalombattai VUK SE úszója, Grátz Benjámin a verseny ötödik napján nagy fölénnyel megnyerte a 400 m-es vegyes úszást, miután már előtte begyűjtött egy bronzérmet a rövidebbik (200 m) vegyes úszó távon. Az VUK SE úszóira július 16. és 19. között újabb nagy megmérettetés vár, hiszen Debrecenben kezdődik a Felnőtt Országos Bajnokság.