Országos döntőben
2014-06-13 - Tizennyolc százhalombattai versenyzőből tíz országos döntőbe jutott a triatlon régiós diákolimpia döntőjén Kistarcsán június 8-án. Az eredményekről Kelemen Viktor edző számolt be.
Tizennyolc sportoló képviselte a VUK SE triatlon szakosztályát és saját iskoláját a régiós versenyen. A rekkenő hőségben összesen 31 csapat 234 versenyzője mérette meg magát. Bár az uszodában 97 százalékos volt a páratartalom, a VUK-osok úgy harcoltak, mint az oroszlán.
 
Igaz, a szurkolók még nagyobb próba elé néztek. Őket ugyanis nem hűtötte a menetszél, és nem volt hova bújniuk a napsütés elől.
 
Országos döntőbe jutott Rappai Bonita, Soós Dorka, Pálinkás Panna, Voda Levente, Pozsgai Dóra és Soós Máté az Eötvös iskolából, Tóth Eszter, Szatmári Máté és Keresztesi Kristóf az Arany Jánosból, valamint Goodbeer Caley a Kőrösiből.
 
Soós Máté, Szatmári Máté és Keresztesi Kristóf bajnok lett a saját korosztályában, a VUK két váltócsapata pedig 2. helyen végzett. Az összesen – tehát a csapattagok összéletkorára vonatkozóan - 27 évesnél fiatalabbak között Rappai Boni, Rappai Fanni és Tóth Eszter, a 36 év alattiaknál Voda Levente, Soós Dorka és Molnár Patrik alkotott csapatot, és "én-te-ő" szisztémában versenyeztek, vagyis az egyik úszott, a másik bringázott, a harmadik pedig futott.