Úszás - Grátz Moszkvában is a legjobb lett
2014-06-03 - Színvonalas nemzetközi versenyre kapott meghívást a magyar utánpótlás úszóválogatott Moszkvába. Az orosz fővárosban rendezték meg az "Energy Standard Championship" elnevezésű sporteseményt, amely során öt ország - orosz, spanyol, ukrán, olasz, magyar - 40 fős csapata állt rajtkőre május 31-én és június 1-én.
Nemzeti válogatottunkban a Százhalombattai VUK SE négy versenyzője is helyet kapott, a csapatot Vértesi Tamás edző kísérte el Moszkvába. Az 1980-as olimpia úszóversenyeinek helyszíne tökéletes volt a nagyszerű eredményekhez, a legjobbaknak pedig az akkori bajnokok és érmesek – köztük Güttler Károly - adták át a díjakat.
 
A battaiak úszók remekeltek, hárman is érmekkel térhettek haza. A verseny legjobb úszója a nemrégiben Fair Play díjat kiérdemlő Grátz Benjámin lett a 200 méteres pillangóúszásban elért nagyszerű időeredményével, amellyel elnyerte a szervezők különdíját is.
 
A rendezők vasárnap este különleges ajándékkal kedveskedtek a résztvevőknek. A csapatokat vacsorával egybekötött városnéző hajótúrára vitték a Moszkva folyóra, amely felejthetetlen élményt jelentett mindenki számára.
 
Battai eredmények:
 
Grátz Benjámin 200 m pillangó I.
200 m hát I.
200 m vegyes II.
100 m pillangó IV.
 
Osváth Artúr 200 m mell I.
100 m mell V.
 
Pogács Evelin 200 m hát II.
50 m hát VII.
 
 
Soczó Kinga 100 m hát IV.
50 m hát VII.
100 m pillangó VII.