Gólyafészek a 13. születésnapra
2013-03-08 - A 13. születésnapján baba-mama ismerkedő szobát nyithat a Gólyahír Egyesület a Jahn Ferenc Kórházban. A helyiségben az örökbefogadó szülők és az örökbefogadásra váró újszülött már az első napoktól élvezhetik egymás közelségét, hogy a korai kötődés mielőbb kialakuljon közöttük. A szoba átadása március 11-én, 12 órakor lesz a 8. emeleten.
A Gólyahír Egyesület 2000. március 11-én alakult. Működésük 13 éve alatt 646 gyermek nyílt örökbeadásánál segítettek. A Gólya-babák egy része a XX. kerületi Jahn Ferenc Kórház szülészetén jött világra. Mind a koraszülött osztály, mind az újszülött osztály jó kapcsolatot ápol a Gólyahír Egyesület munkatársaival, valamint az életet adó szülőkkel egyaránt.
 
A kórház vezetése egy használaton kívüli szobát ajánlott fel az egyesületnek, amely gondoskodott új bútorról, szaniterről, linóleumról és festésről. Az otthonosságot hangulatos függöny, képek, dekorációk biztosítják. A Gólyafészek átadására 2013. március 11-én, 12 órakor kerül sor a 8. emeleten.