Zenebolygó
2011-09-06 - Egész napos, sokszereplős élő koncerttel és különféle szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket a Nyitott Színpad Zenei Egyesület (NYISZ) a Battai Napokon, a Magyar Dal Napjának ünnepén. A Zenebolygó elnevezésű programot szeptember 11-én a Városi Szabadidő Központban, az extrém sportpark mögötti sátorban rendezik meg az Input, a Steel, a Pláne, a Grievance, a Basement Bugs, a Magazin, a Not The Same és a (R)evolution közreműködésével.
A százhalombattai amatőr zenekarokat tömörítő civil szervezet vezetője, Varsádi László sajtótájékoztatón mutatta be céljaikat szeptember 5-én az Ebattában.

A NYISZ tavaly augusztusban alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja Százhalombatta amatőr könnyűzenészeit és színesítse az itt élők zenei életét a különféle produkciók támogatásával. Már az induláskor is nyitottak voltak a környező települések zenéjére, az egyesület működése mára regionálisnak mondható. Az egyesület által preferált amatőr zenekarok rendszeresen fellépnek az Ebatta Kultúrkocsmában. Gabelics Tamás tulajdonossal olyan megállapodást kötöttek, amelynek keretében az egyesület éltetheti esélyteremtő, kultúraközvetítő, közösségteremtő célkitűzéseit: az amatőr zenészek szigorú feltételek mellett léphetnek fel. Ezek közé tartozik, hogy megfelelő tudásszinttel kell rendelkezniük, folyamatosan képezniük kell zenei tehetségüket, sőt, a kulturált viselkedésben is példát kell mutatniuk. Az egyesület egyébként már kétszer közreműködhetett a Summerfesten, de színpadra léphettek a tavalyi Battai Napokon, és ezek mellett több fellépéssel is dicsekedhetnek a zenekarok. A Steel, a Basement Bugs, a Hand, a Sorbonne Sexual, az Input, a Zoom, a Not The Same, a Satu Alternatur, a Boogie Men, a Csinálmásikat!, A Többi Néma Csend, a Blues.hu, a Grievance, a Magazin, a Blobfish, az L.F.C. talán nem ismeretlen az olvasók előtt. A zenekarok a szolidaritás és az értékek elve alapján lépnek fel, és az őket összefogó civil szervezet vezetői szerint érdemes odafigyelni rájuk.