Viszkető foltok nélkül, vidáman
2011-03-10 -
Az atópiás ekcéma az egyik leggyakrabban előforduló bőrbetegség gyermekkorban, ezért fontos a klinikai tünetek korai felismerése és elkülönítése más viszketéssel járó, kiütéses bőrbetegségtől. A kellemetlen tünetekkel együtt járó betegségről kérdeztük Dr. Szőcs Hajnal bőrgyógyász szakorvost, a Százhalom Egészségügyi Központ orvosát, aki egyben a Százhalombattán most szerveződő Vidám Zsiráf Klub vezetője is.
 
Az atópiás ekcéma kezelése hosszan tartó, nehéz feladat, mely komoly terhet ró a kis betegre és a családtagokra is. Ebben szeretnénk támogatni a betegeket és családtagjaikat a Vidám Zsiráf Klub segítségével, amely azoknak az atópiás ekcémában szenvedő gyermekeknek és családjuknak nyújthat segítséget, akik többet szeretnének megtudni a betegségről és a terápiás lehetőségekről.
Az Ekcéma Tudástár kezdeményezésére és támogatásával szerveződött országos Vidám Zsiráf Klub hálózat részeként alakul meg a százhalombattai klub, amely lehetőséget nyújt a rendelési időn kívüli kötetlen orvos-beteg találkozókra és tanácsadásra, valamint az érintettek együttlétére és tapasztalatcseréjére. A klubokat mindenhol bőrgyógyászok vezetik. A rendezvényeken a szülők mellett a gyermekek is aktívan részt vesznek a foglalkozásokon, hogy játékos formában tanulják meg a bőrtünetek kezelését, s végül önállóan is el tudják végezni a mindennapi bőrápolást.
 
Kérjük az érintetteket, hogy vegyék igénybe a Vidám Zsiráf Klub által nyújtott lehetőséget, és hívják fel erre mások figyelmét is!
 
Bővebb információ és tájékoztatás a klubfoglalkozások helyszínéről és időpontjairól: www.vidamzsirafklub.hu