Két Volkswagen világpremier Genfben - Volkswagen Golf Cabriolet
2011-03-02 -
Miután 2010-ben újabb mérföldköveket lépett át – egyrészt világszerte 4,5 millió személygépkocsit értékesített, másrészt 15 új modellt vezetett be a piacra –, a Volkswagen az idén folytatja piaci offenzíváját. Ennek keretében januárban Detroitban a Passat amerikai változatát, a katari Doha-ban pedig az 1-literes kisautót (XL1) mutatta be. A következő világpremierre a sajtónapokkal március 1-én nyíló, a közönség számára március 13-ig tartó Genfi Autószalonon került sor, itt debütált az új Golf Cabriolet és a szinte minden porcikájában megújult Tiguan.
 
Az új Golf Cabriolet négyüléses utasterét elektro-hidraulikusan mozgatható tető mutatja meg a világnak, vagy rejti el a kiváncsiskodó tekintetek elöl – attól függően, hogy nyitva van-e, avagy csukva. A tető automatikus nyitásához 9,5 másodperc szükséges, de a műveletet csak 30km/óra alatti sebességnél lehet végrehajtani. Csukott tetőnél az utastérben kisebb a zaj, mint a versenytársak hasonló modelljeiben.
Az új Golf Cabriolet mindenben megfelel a biztonságtechnikai követelményeknek. Egyebek között például szériafelszerelés az első két légzsák és az oldalvédelmet biztosító függönylégzsákok.
 
A motorkínálat hat közvetlen befecskendezéses, turbofetöltős erőforrásból áll. A legkisebb 77kW/105LE a legnagyobb pedig a 155kW/210LE. Mindegyik változatot élvezet vezetni, akárcsak a kettős-kuplungozásút (DSG), melyet négy modellben kínál a VW. A válaszékban szerepel még egy benzines (TSI) és egy dízel TDI, amelyek a Blue Motion jegyében és szellemében születtek.
A világon idáig 684 ezer Golf kabriót adtak el, s a renomét minden bizonnyal tovább erősíti a legújabb változat is.