A Citroën az utazás 2011 kiállításon
2011-02-25 -
A Citroën Hungária arany fokozatú támogatóként vesz részt idén a legnagyobb magyarországi idegenforgalmi rendezvényen, a 34. Utazás Kiállításon. A kivételes élménynek ígérkező Himalája Expóhoz sajátos módon kötődik a márka: jelen lesz egy azok közül a lánctalpas járművek közül, amelyekkel az André Citroën szervezte Sárga Expedíció 1931-32-ben a Himalája csúcsai között egészen Pekingig jutott.

2011-ben ünnepli a Citroën a Sárga Expedíció 80. évfordulóját. Ezért is vállalta a márka örömmel egy olyan rendezvény támogatását, amely egyrészt otthont ad egy nagyszerű gesztusnak, a Himalája Expónak, másrészt a mozgásról, az utazásról, a világ felfedezéséről szól. A kiállításon a Citroën legújabb modelljeit, az új C4-et, a DS3-at és a C4 Picassót nemcsak megnézni lehet, hanem kipróbálni is. A D pavilonban, a Citroën standján pedig szakértő értékesítők teljes körű információval várják az érdeklődőket.

André Citroën nevéhez olyan emberfeletti vállalkozások is fűződnek, mint a 3500 km-es Szahara-expedíció 1922-ben, a 20000 km-es afrikai Fekete Expedíció 1924-25-ben, vagy az 1931-32-es Sárga Expedíció, ahol 12000 km megtétele után Peking volt a végállomás. Hogy mindez tudományos kutatómunka, felfedezés, a korabeli autótechnika tökéletesítése vagy ügyes reklámfogás volt, nehéz megválaszolni. Egy biztos: Citroënnek mindig is sikerült legyőzni a távolságot, közelebb hozni egymáshoz az embereket.

André Citroënt egész életében nyughatatlan alkotó szelleme hajtotta előre. A híres nyílfogazású fogaskeréktől hosszú út vezetett az első, sorozatban készülő európai személygépkocsiig, a Type A-ig, és még hosszabb a vadonatúj C4-ig, de az utat olyan legendák fémjelzik, mint a Traction Avant, a Kacsa, a DS, a hineumatikus felfüggesztés, a kanyarkövető fényszóró vagy a mai modellek bámulatos panorámatetői. Az alapító öröksége ölt testet a Citroën szlogenjében, a “Créative Technologie" kifejezésben is.