Az Audi RS 5 Coupé a "SportsCar 2010" díj nyertese
2010-12-10 -
Az Audi sportmodellje az "Auto Bild SportsCars“ magazin olvasói szavazásán hozta el a kategória legjobbjának kijáró díjat. Ezen felül további négy Audi is sikeresen szerepelt, hiszen bejutottak a saját csoportjuk  első három helyezettje közé.
A "Sorozatgyártású kupék" kategóriában az Audi RS 5 nyerte el a "SportsCar 2010“ díjat. Az Audi R8 GT és az Audi R8 Spyder 5.2 FSI kategóriáikban egyaránt a második, míg az Audi S3 Sportback és az Audi RS 6 Avant a harmadik helyet szerezte meg.


Az immár nyolcadik alkalommal kiírt "Év Sportautója" ("SportsCar des Jahres“) szavazáson az "Auto Bild SportsCars“ magazin 68.132 olvasója adta le voksát a 17 kategória összesen 173 modelljére, amelyek között a sorozatgyártás és a tuning világának újdonságai egyaránt szerepeltek.

A "Év Sportautója" ("SportsCar des Jahres“) a német autós szakma egyik legtekintélyesebb elismerésének számít, a mezőny tagjait korábban összesen több mint 300 részletes teszt és menetpróba során vallatták.

Az Audi az RS 5 "Sorozatgyártású kupék" kategóriában aratott győzelme mellett két második helyet is szerzett, a "Sorozatgyártású szuper-sportkocsik" között ugyanis az Audi R8 GT, míg a "Sorozatgyártású kabriók" vetélkedésében az R8 Spyder 5.2 FSI végzett az ezüstös helyen. A "Sorozatgyártású alsó-középkategóriájú modellek" között az Audi S3 Sportback, a "Sorozatgyártású kombik" kategóriájában pedig Audi RS6 Avant egyaránt a harmadik helyen zárt.

Az Audi RS 5 első díját december 3-án Hans-Joachim Radde, a quattro GmbH egyedi- és sportautók gyártási részlegének vezetője az Essen Motorshow alkalmával vette át.