Mozgókép
2010-01-11 -
Stephanie Meyer nagysikerű Alkonyat sorozatának második részében ALKONYAT-ÚJHOLD a románc halandó és vámpír között tovább szárnyal: Bella (Kristen Stewart) egyre mélyebben merül a természetfeletti lények világába – így aztán még nagyobb veszélyben találja magát, mint korábban. Még több szenvedéllyel, akcióval és feszültséggel, mint ami világsikerré tette az Alkonyatot, az Újhold méltó folytatásként kerül a mozikba. (jan. 14-15-én, 18 óra, 16-án, 15 óra 30-kor és 18 órakor)
 
A WELCOME című francia film rendezője Philippe Lioret elnyerte a 2009-es Berlini Filmfesztivál Panomára szekciójában a Nemzetközi Zsűri díját. Bilal (Firat Ayverdi), a 17 éves kurd fiú átutazott a Közel-Keleten és Európán, hogy a nemrég Angliába emigrált barátnőjéhez csatlakozzon. Ám utazása váratlanul megszakad, amikor a Csatorna franciaországi partjához ér. Elhatározza, hogy átúszik, ezért a helyi uszodában edz. Ott találkozik Simonnal (Vincent Lindon), az úszóedzővel, aki éppen válófélben van. Simon szeretné visszanyerni felesége szívét, és arra jut, hogy ezt talán eléri, ha mindent kockára téve szárnyai alá veszi Bilalt. (jan. 14-én, 20 óra 15-kor, Filmművészeti sorozat)
 
A GAMER-JÁTÉK A VÉGSŐKIG című sci-fi a nem is olyan távoli jövőben játszódik, amikor a játék- és szórakoztatóipar egy rémisztő új hibriddé fejlődött.: az elmeirányítás technológiájával emberek irányítják hús-vér embertársaikat többszereplős online játékokban. A széles körben elterjedt és igencsak vitatott programok szülőatyja, a már visszavonult milliárdos, Ken Castle legújabb agyszüleménye egy új lövöldözős játék. A "Slayers" olyan hatást kelt, mintha az irányító maga lenne a programban szereplő harcos. A félelmetes játék lehetővé teszi, hogy világszerte több millió ember, élő adásban élhesse ki gyilkos fantáziáját, fegyenceket használva avatárként, kiknek halálukig kell küzdeniük. (jan. 15-én, 20 óra 15-kor 16-án, 20 óra 15-kor?)
 
Steven Soderbergh AZ INFORMÁTOR! rendezője, izgalmas, különleges, helyenként komikus krimivé formált egy ’90-es években megtörtént esetet. A világ egyik leghatalmasabb mezőgazdasági óriásvállalata egyik legmagasabb rangú vezetője (Matt Damon) egy nap különös dolgot tesz: felkeres egy FBI ügynököt és több száz órányi videó- és hangfelvételt ad át neki, amelyeket évek hosszú és veszélyes munkájával gyűjtött össze a saját kollégáival folytatott beszélgetések során. Az eset az Egyesült Államok legnagyobb kartellbotrányává válik, a hosszú nyomozás és per során lelepleződnek a nagy mezőgazdasági cégek árfelverő és árletörő praktikái. A besúgóból hős lesz. Ha bírja erővel a harcot, melyet volt cége ellen folytat. (jan. 16-án, 20 óra 15-kor, Filmművészeti sorozat?)