Mozgókép
2009-11-16 -
MICHAEL JACKSON’S THIS IS IT SZÁZHALOMBATTÁN IS!
A MICHAEL JAKSON’S THIS IS IT című koncertfilmet a hazai mozik december 2-ig tartják műsoron. Világszerte a nagy érdeklődésre való tekintettel, a stúdió engedélyével a tervezett két hetes vetítési periódust meghosszabbították. Így vált lehetővé, hogy a százhalombattai moziban is bemutatásra kerüljön a produkció, a premier utáni negyedik héten. A This is it próbáin készült felvételek elsősorban a színpadi előkészületeket segítették, és Michael Jackson saját archívumába kerültek volna – de csupán egy héttel a nagy visszatérésnek szánt megashow-sorozat első koncertje előtt minden megváltozott. A színpadi show rendezője, Kenny Ortega a megmaradt felvételekből összeállította minden idők legkülönlegesebb koncertfilmjét. Az egész életében rejtőzködő, visszavonult sztárt most munka közben, soha nem tapasztalt közelségből láthatja mindenki. (nov. 20-21-én, 18 és 20 óra)

A FANBOYS – RAJONGÓK HÁBORÚJA című vígjáték 1998-ban egy messzi-messzi galaxisban játszódik. Star Wars rajongók türelmetlenül várják az Episode I. (Baljós árnyak) világpremierjét. Egy csapat fiatal fanatikus azonban ennél sokkal többre vágyik. Ők azok, akiknek a trilógia nem csak a gyermekkort jelenti, hanem a valóságot. Tervet készítenek, hogy mindenkit megelőzve nézhessék meg az új filmet. (nov. 19-én, 18 óra)

Neill Blomkamp első nagyjátékfilmjével, a DISTRICT 9 című sci-fivel látványos, akciódús csomagolásba pakolt egy gondolati alapjaiban kényelmetlenül reális történetet az emberi civilizáció számtalan visszásságáról. (nov. 19-én, 20 óra)

A PÁNIKFALVÁ-ban minden megtörténhet, a legelvetemültebb és legváratlanabb dolgok is. A francia-belga-luxemburgi animációs vígjáték rendezőit – akik a képregények és animációk világában nagy ismertségnek és kritikai elismerésnek örvendenek – a gyerekszobák fiókjai mélyén kallódó, a vasárnapi bolhapiacon fel-felbukkanó játékfigurák ihlették. (nov. 22-én, 18 óra 30-kor, Filmművészeti sorozat)

A KÍSÉRTETJÁRÁS CONNECTICUTBAN megtörtént eseményeken alapuló rémisztő horror egy mit sem sejtő amerikai család természetfeletti, sötét erőkkel való találkozását tárja elénk. (nov. 22-én, 20 óra)

A HASONMÁS című sci-fiben 2054-ben járunk, amikor is az emberek robotokat használnak az egymással való kapcsolattartásra. Greer ügynöknek (Bruce Willis) viszont most ki kell lépnie háza kapuján, ez azért különleges, mert ilyen már évek óta nem történt vele. Egy gyilkossági ügyben kénytelen nyomozni, és még ezt az áldozatot is kész meghozni a gyilkos kézre kerítésének kedvéért. (nov. 26-29 között, 18 óra)

A KÉT SZERETŐ című romantikus drámában a karizmatikus, de problémás Leonard (Joaquin Phoenix) egy szerelmi csalódást és öngyilkossági kísérletet követően visszatér a családi fészekbe. Miközben próbálja összeszedni magát, két nővel (Gwineth Paltrow, Vanessa Shaw) is megismerkedik. A férfinak döntenie kell, hogy a vágy sürgető erejére, vagy a nyugalmat hozó szeretet szavára hallgasson. A háttérben pedig ott a veszély, hogy visszazuhan a szakadékba, amely korábban kis híján a vesztét okozta. (nov. 26-27-én, 20 óra)

A VAKÍTÓ FEHÉRSÉG című thrillerben Carrie Stetko (Kate Beckinsale) szövetségi rendőrbírót az Antarktiszra küldik, hogy felderítse a kontinens első gyilkossági ügyét, amely során igencsak hátborzongató rejtélyekbe keveredik, és még több áldozat kerül elő. A helyzetet súlyosbítja, hogy a sarki tél közeledése miatt három napja van Carrie-nek, hogy megoldja a bűntényt, különben ott ragadhat a gyilkossal a hideg, viharos sötétben. (nov. 28-29-én, 20 óra)