Mozgókép
2009-09-07 -
Todd Phillips MÁSNAPOSOK című vígjátékában annyira jót buliznak egy legénybúcsún a cimborák, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol útközben elveszítették az ifjú férjjelöltet. (szept. 10-13 között, 18 óra)

A PANKRÁTOR-ban Mickey Rourke alakítja Randyt, aki régi motoros a szakmában. Amikor a szíve már nem bírja a terhelést, kénytelen új életet kezdeni. (szept. 10-11-én, 20 óra)

A LÉGY A HOLDON belga 3D animációs film három bátor légycsemetéről. (szept. 12-13-án, 16 óra)

Az 1933 és 1934 közötti időszakot az Egyesült Államokban a történelemkönyvek nemes egyszerűséggel csak a „nagy bűnözési hullámként” emlegetik. Michael Mann tűéles kamerájával a korszak első számú közellenségét, John Dillingert és a letartóztatására irányuló nyolchetes szövetségi hajszát követi végig legújabb KÖZELLENSÉGEK című bűnügyi filmjében Johnny Depp, Christian Bale és Marion Cotillard főszereplésével. (szept. 17-20 között, 18 óra)

Az UTOLSÓ LÁTOGATÁS Julian Jarrold új filmje Evelyn Wangh ünnepelt regényének adaptációja, főszerepben tucatnyi ismert brit sztárral. Egy tiltott szerelem és az ártatlanság elvesztése a II. világháború előtti Angliában. (szept. 17-én, 20 óra 30-kor, Filmművészeti sorozat)
Borat, Ali G., azaz Sacha Baron Cohen újra filmvásznon! Az amerikaiakat előszeretettel megbotránkoztató színész ezúttal BRÜNO-t, egy osztrák homoszexuális divatmániás riportert alakít. (szept. 18-19-én, 20 óra 30-kor)

A Nobel-díjas író, José Saramago világhírű regényéből az elismert rendező, Fernando Meirelles adaptálta filmre az emberiséget szorongató, rejtélyes VAKSÁG-ot okozó járvány lenyűgöző történetét. (szept. 20-án, 20 óra 30-kor, Filmművészeti sorozat)