Mozgókép
2009-06-30 -
A kétballábas múzeumőr (Ben Stiller) és az életre kelt kiállítási tárgyak jó erőben és tele energiával térnek vissza a 2006-os film folytatásában az ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN 2.-ben. Ezúttal a világ legnagyobb kiállító-komplexumában, a Smithsonian-ban nyílnak meg a vitrinek: minden, ami nappal mozdulatlan és csendes, az éjjel csatatérré válik. (júl. 2-án, 18 óra, 3-án, 18 és 20 óra)
 
Christophe Barratier zenés drámája a KÜLVÁROSI MULATÓ egy csillag születéséről szól egy olyan korban, melyet a bizonytalanság ural. 1936 Párizsában járunk, senki sem tudja, mit hoz a holnap. Germain (Gerard Jugnot) egy apró mulatót üzemeltet a Fauborg negyedben, ám a városban eluralkodó káosz az ő mindennapjaira is hatással van. (júl. 2-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)
 
J.J. Abrahams minden idők legnagyobb űrkalandjába a STAR TREK-be visz modern csavart. Ebből a rendkívül látványos, izgalmas sci-fi akciófilmből megtudhatjuk, hogy annak idején hogyan is állt össze a legendás Enterprise űrhajók legénysége, és mik történtek az első bevetésen. (júl. 4-5-én, 18 óra)
 
A MADE IN HUNGÁRIA a színházban nagy sikerrel futó musical filmes adaptációja, Fenyő Miklós fiatalságát a híres Hungária-slágerekkel illusztrálva meséli el. (júl. 4-5-én, 20 óra)
 
A TERMINÁTOR sorozat negyedik legújabb darabja a MEGVÁLTÁS éppen huszonöt esztendővel az eredeti alkotás után kerül közönség elé. 2018-at írunk: az apokalipszis már nem csupán félelmetes jóslat, hanem rideg valóság. A gépek leradírozták a civilizációt a Föld színéről, ám a túlélők szórványos csoportjai még nem adták fel a küzdelmet. John Connor (Christian Bale) tudja, az ő feladata a szabadságharc élére állni. (júl. 9-én, 18 óra, 10-én, 18 órakor és 20 óra 15-kor is, 12-én, 18 óra)
 
A DIAMANT 13 című francia krimiben az öregedő, kiégett zsaru (Gérard Depardieu) szembefordul legjobb barátjával, aki a város egyik legnagyobb kábítószer-kereskedője lett. A kezdetben tiszta ügy egyre több bonyodalommal jár. (júl. 9-én, 20 óra 15-kor)
A második világháború utáni Németországban a tinédzser Michael Berg (David Kross) rosszul lesz az utcán, és a nála kétszer idősebb nő, Hannah (Kate Winslet Oscar-díjas alakítása) segít neki hazajutni. Amint a fiú felgyógyul a skarlátból, meglátogatja, hogy megköszönje gondoskodását, és csakhamar titkos, szenvedélyes viszony alakul ki közöttük.
 
A FELOLVASÓ az igazság, küzdelem és megbékélés története, amely azt mutatja be, hogyan tud egyik generáció megbirkózni egy másik bűneivel. (júl. 12-én, 20 óra)