2023. március 21. - Benedek napja
Kedd
Min:8°
Max:16°
Szerda
Min:7°
Max:16°
Csütörtök
Min:9°
Max:18°
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:9°
Max:14°
Karácsonyi blokk
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Szívünk várja Jézusát
2008-12-16 - Van, akinek egyházi, vallási, hitünnep, elsősorban lelki esemény, és olyan is, akinek csak takarítás, vásárlás, sütés-főzés, vendéglátás, ajándékozás. Sokféle a karácsonyunk, mert sokfélék vagyunk. Mindenki mást és mást vár az eljövetelétől, a lényegben azonban többnyire egyet értünk. A karácsony az év legszebb, legmeghittebb ünnepe, amikor mindannyian melegségre, fényre, szeretetre vágyunk. Városszerte arról faggattunk ismert és kevésbé ismert személyiségeket: mit jelent számukra a karácsony?

Lampert Mónika (51) volt miniszter, az MSZP pártigazgatója: Szép emlékeket őrzök a gyerekkori karácsonyokról, de 1988 óta számomra külön varázsa van az ünnepnek. Azon a december 25-én ugyanis megszületett a fiam. Szenteste a családdal együtt megettük az ünnepi vacsorát, a halászlevet és a mákos bejglit, aztán hajnalban megérkezett az új jövevény. Azóta ünneplünk születésnapot is karácsonykor, idén éppen a huszadikat.

Klamancsek Krisztián (36), a Rádió 6 műsorvezetője: Gyerekkoromban nagyon frusztrált, hogy sose láthattam se a Télapót se a Jézuskát. Mindig elcipeltek sétálni a Margithídra, aminek a közelében laktunk, ha pedig véletlenül otthon maradhattam, akkor is hiába kukucskáltam a kulcslyukon. Mire kitárult a szobaajtó, már csak a szikrázó (persze jó értelemben) karácsonyfát láttam, a szüleim pedig újból és újból azt mondták: „Hát, kisfiam, éppen most ment el.” Ettől függetlenül nem akarok panaszkodni rájuk, mindig a legjobb játékokat rakták a fa alá, és úgy érzem, embert neveltek belőlem.

Fábián Fanni (18) gimnazista: Egyszer átmentem az unokatestvéremhez, aki a kandalló előtt ült. Lobogott a tűz, melengette a lábát, szólt a Hare Krisna. Teljes beleéléssel tudtam játszani a kis unokaöcsémmel, meg a lélekhez szóló zene, meg minden. És akkor megállapítottuk, hogy ez a karácsony. Pedig november volt.

Weller János (42) vállalkozó, önkormányzati képviselő: A karácsonyban az a legjobb, hogy az ember megállhat egy pillanatra. Nem csörög egyfolytában a telefon, jut idő egy kicsit jobban figyelni egymásra, és észrevenni olyan apróságokat, amikre egyébként a hétköznapi rohanásban nincs idő. Az ajándékozás viszont nagyon nagy fejtörést okoz, nehéz kitalálni, hogy ki minek örülne a legjobban.

Györgyfalvay Zita (34) és Ludovic Just (37): (Zita) Pár éve a karácsonyt Martinique-n töltöttük, Ludovic szülőhazájában. Ahogy megérkeztem, mellbevágott az esős évszak. Nagyon nagy a pára, időről időre kitörnek az olyan viharok, amilyen szétzúzta New Orleans-t. Szóval, meleg van. Míg itthon mindenki bekuckózik a családdal, ott mindenki nekiindul. (Ludovic) Lemegyünk a tengerpartra, végiglátogatjuk a barátok házait, mindenki eszik, iszik, dobol és énekel. Nálunk nem ilyen búval béleltek a karácsonyi dalok és többnyire nem is Jézusról szólnak. A karácsonyi énekkoncertek bulik: mindenki játszik dobon vagy csörgőn, és a tévében van karácsonyi karaoke.

Szalai Gáborné Márti (60) könyvtárvezető: Nem voltam egy babázós kislány. Mindig mackós voltam hatalmas mackósorozatokkal, de édesanyám szerette volna, ha lányosan babázok. Egyik karácsonykor csengőszó és gyertyafény mellett ott ült egy nagy hajas baba, az ölében tíz agyagbaba: a Picililik. Ez nagyon nagy dolognak számított, mert akkoriban általában egy gyereknek csak egy babája volt. A kézzel varrott babaruhák – némelyik 50-60 éves – a mai napig megvannak, Luca unokám játszik velük.

Marek Edit nyugdíjas: Számomra az unokák jelentik a legnagyobb örömöt. Én nekik sütök, miattuk díszítem fel a fát. Amikor látom a szemük csillogását és a boldog kis arcukat, nekem az a legszebb ajándék.

Radácsi Anett diák: A Karácsony a szeretet ünnepe, de azért az ajándékozás is jó. Izgalmas kivárni a szentestét, és találgatni, hogy milyen ajándékot kapok. Idén egy titkos naplót kértem a Jézuskától, és remélem, ott lesz a karácsonyfa alatt!

Varga Ervin (alkalmazott): Számomra azért különleges az idei karácsony, mert először tölthetem azt a feleségemmel, ugyanis friss házasok vagyunk. Már megvettük az első közös fánkat, és izgatottan várom, hogy feldíszítsük. Úgy gondolom, hogy meghitt hangulatú, szeretetteljes, ugyanakkor emlékezetes lesz az idei ünnep.

Osztovics Jánosné eladó: Úgy gondolom, a karácsony titka a családban rejlik. Egy közös vacsora, néhány együtt töltött óra többet ér minden ajándéknál. Az ünnepi hangulatot persze a gyerekek készülődése alapozza meg leginkább. Amikor verseket mondanak és énekelnek, amikor már türelmetlenül várják a Jézuskát, akkor kerülök én is igazi karácsonyi hangulatba.

Molnár Attila (41) vállalkozó: Amióta megvannak a gyerekek, szenteste mindig édesanyáméknál, 25-én pedig anyósoméknál ebédelünk. Tradíció volt, hogy a halászlevet édesapám főzi. Az igazat megvallva sosem ízlett igazán, de mindig megdicsértük apámat, mivel ő nagyon büszke volt a szakácstudományára. Egyszer azonban tényleg nagyon finom lett a leves, és mi a szokásosnál is lelkesebben dicsértük apámat. Ő elvörösödött, anyukám meg elnevette magát. Azóta ő főzi a karácsonyi halászlét.


AKTUÁLIS
2023-02-07 - Nagyon sok köszöntést kaptam az 55. születésnapom alkalmából. Többségét szeretetből vagy tiszteletből, de volt, aki udvariasságból vagy megszokásból teszi ezt.
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
Dobogós battai páros teniszben
2023-03-20
Az előkelő harmadik helyet szerezte meg Dávid Roland és Nádasy Gergely a férfi páros versenyszámban a február végén, Pécsen megrendezett a fedett pályás Magyar Bajnokságon – tájékoztatta lapukat Dénes Tibor, a VUK SE Tenisz Szakosztályának edzője.

Munkában a polgárőrök - Februári beszámoló
2023-03-20
Megkezdődött az új jelentkezők képzése, ez sok feladattal jár, de boldogan látjuk el.

SÁRKÁNYHAJÓ VERSENY SZÁZHALOMBATTÁN A FÜREDI PIKNIKEN
2023-03-20
Százhalombatta Város Önkormányzata és a Sporthalom Nonprofit Kft. 2023-ban ismét meghirdeti korábban népszerűvé vált sárkányhajó versenyét a Csónakázó tavon.

Szánhúzó kutyával két keréken - Százhalombattai Európa-bajnok
2023-03-10
Talán nem sokan tudják, pedig a városnak kontinens bajnoka van kutyás terepkerékpározásban Szakács Teodóra személyében, de édesanyja Szakács Andrásné, Zsófia is remek eredményeket ért el a sportágban.

Éljenek a hölgyek!
2023-03-10
A hölgyeket köszöntötte Nőnap alkalmából az Önkormányzat; Vezér Mihály polgármester ellátogatott az Idősek Gondozóházába, a főtéri városi ünnepségen pedig a Képviselő-testület férfi tagjaival együtt adtak át virágokat március 8-án.

Parkoló építési program - Elkészült 11 db parkoló
2023-03-10
Időben befejeződtek az Október 6. és a Március 15. utcában a parkolók építési munkálatai.

Nemzetközi versenyen jártak a modellvitorlázók
2023-03-07
A százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub maroknyi kis csapata – 5fő + 2 fő támogató – képviselte a magyar modellvitorlázókat a horvátországi, rogoznicai IOM hajóosztály bajnokságán a március 2-4-én. A versenyről – amelyet helyezésekkel zártak a battaiak – Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

HALOMJÁRÁS
2023-03-07
A KÉSZ Százhalombattai Csoport helytörténeti túrát szervez március 18-án. Indulás 9.00 órakor a Százhalombatta – Régészeti Parktól.

A leggyorsabb babát köszöntötték
2023-03-07
Horeczky Márton Zalán az év első százhalombattai újszülöttje, aki 2760 grammal, 47 cm-rel, január 5-én látta meg a napvilágot.

Itthon tartották a két pontot
2023-03-06
26-28-ra győzött a Százhalombattai KE a Tata csapata ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság március 4-i fordulójában - Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolója.

Tegyünk együtt az elektronikus pénzforgalom biztonságáért!
2023-03-05
A digitalizáció révén egyre hangsúlyosabbá válik az elektronikus pénzforgalom, ezzel párhuzamosan pedig megfigyelhető, hogy a sikeres visszaélések száma és aránya is növekszik – figyelmeztet az Érdi Rendőrkapitányság.

Víz világnapi tisztító akció
2023-03-04
A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 2008 óta többször megtisztította a városban lévő vízpartok környékét, amely idén a Víz világnapja alkalmából sem maradhat el.

Ünnepi szemétszállítás
2023-03-02
Változatlan rendben történik március 15-én (szerda) a lakótelepen a kommunális hulladék, illetve Dunafüreden (Damjanich u.-tól a Csónakház irányába eső rész) és Újtelep/Urbárium városrészben a zöldhulladék elszállítása – tájékoztat a SZÁKOM Nonprofit Kft.    

Kevésen múlt
2023-03-01
32-31-es vereséget szenvedett idegenben a Százhalombattai KE Kecskemét csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság február 24-i fordulójában – Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója beszámolója.

Battai sportolók a magyar sportlövő-válogatottban
2023-03-01
A Százhalombatta Lövészklub életében nem mondhatni, hogy minden zökkenő mentesen telik, bár a körülményekhez képest mindenki remekül teljesít.

Áldozatsegítői Pont az Érdi Rendőrkapitányságon
2023-02-28
Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta számos országban – Magyarországon 1993 óta – az áldozatok napja – hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Lengyel diákcsere program az Arany iskolában
2023-02-28
Öt diák és két kísérő pedagógus képviselte iskolánkat a The Future is your Challenge új Erasmus+ projekt első diákcsere programján a II Liceum Ogólnokształcące im. Jana Matejki lengyel partneriskolában Siemianowicach Śląskich városában. Csapatunkon kívül még 5 olasz diák és két kolléga érkezett és töltötte velünk együtt el az élményekben gazdag egy hetet. 

Új sekélygáz-kutakat állít termelésbe a MOL Kelet-Magyarországon
2023-02-28
Három sikeres sekélygáz-fúrást hajtott végre Kelet-Magyarországon a MOL az elmúlt két hónapban, kettőt Komádi térségében, egyet pedig Álmosdon.

Battai éremeső hazai pályán
2023-02-28
54 érmet – 10 arany, 19 ezüst, 25 bronz – szerzett a Százhalombattai VUK SE Úszóklubja a XII. Rövidpályás Szenior Országos Bajnokságon február 18-19-én.

Szalai János Emlékverseny
2023-02-24
A Százhalombattai VUK SE Úszó Szakosztálya idén immár 20. alkalommal rendezte meg a Szalai János Emlékversenyt február 12-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.