2020. augusztus 14. - Marcell napja
Péntek
Min:21°
Max:26°
Szombat
Min:19°
Max:28°
Vasárnap
Min:18°
Max:28°
Hétfő
Min:20°
Max:32°
Kedd
Min:17°
Max:24°
Karácsonyi blokk
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Szívünk várja Jézusát
2008-12-16 - Van, akinek egyházi, vallási, hitünnep, elsősorban lelki esemény, és olyan is, akinek csak takarítás, vásárlás, sütés-főzés, vendéglátás, ajándékozás. Sokféle a karácsonyunk, mert sokfélék vagyunk. Mindenki mást és mást vár az eljövetelétől, a lényegben azonban többnyire egyet értünk. A karácsony az év legszebb, legmeghittebb ünnepe, amikor mindannyian melegségre, fényre, szeretetre vágyunk. Városszerte arról faggattunk ismert és kevésbé ismert személyiségeket: mit jelent számukra a karácsony?

Lampert Mónika (51) volt miniszter, az MSZP pártigazgatója: Szép emlékeket őrzök a gyerekkori karácsonyokról, de 1988 óta számomra külön varázsa van az ünnepnek. Azon a december 25-én ugyanis megszületett a fiam. Szenteste a családdal együtt megettük az ünnepi vacsorát, a halászlevet és a mákos bejglit, aztán hajnalban megérkezett az új jövevény. Azóta ünneplünk születésnapot is karácsonykor, idén éppen a huszadikat.

Klamancsek Krisztián (36), a Rádió 6 műsorvezetője: Gyerekkoromban nagyon frusztrált, hogy sose láthattam se a Télapót se a Jézuskát. Mindig elcipeltek sétálni a Margithídra, aminek a közelében laktunk, ha pedig véletlenül otthon maradhattam, akkor is hiába kukucskáltam a kulcslyukon. Mire kitárult a szobaajtó, már csak a szikrázó (persze jó értelemben) karácsonyfát láttam, a szüleim pedig újból és újból azt mondták: „Hát, kisfiam, éppen most ment el.” Ettől függetlenül nem akarok panaszkodni rájuk, mindig a legjobb játékokat rakták a fa alá, és úgy érzem, embert neveltek belőlem.

Fábián Fanni (18) gimnazista: Egyszer átmentem az unokatestvéremhez, aki a kandalló előtt ült. Lobogott a tűz, melengette a lábát, szólt a Hare Krisna. Teljes beleéléssel tudtam játszani a kis unokaöcsémmel, meg a lélekhez szóló zene, meg minden. És akkor megállapítottuk, hogy ez a karácsony. Pedig november volt.

Weller János (42) vállalkozó, önkormányzati képviselő: A karácsonyban az a legjobb, hogy az ember megállhat egy pillanatra. Nem csörög egyfolytában a telefon, jut idő egy kicsit jobban figyelni egymásra, és észrevenni olyan apróságokat, amikre egyébként a hétköznapi rohanásban nincs idő. Az ajándékozás viszont nagyon nagy fejtörést okoz, nehéz kitalálni, hogy ki minek örülne a legjobban.

Györgyfalvay Zita (34) és Ludovic Just (37): (Zita) Pár éve a karácsonyt Martinique-n töltöttük, Ludovic szülőhazájában. Ahogy megérkeztem, mellbevágott az esős évszak. Nagyon nagy a pára, időről időre kitörnek az olyan viharok, amilyen szétzúzta New Orleans-t. Szóval, meleg van. Míg itthon mindenki bekuckózik a családdal, ott mindenki nekiindul. (Ludovic) Lemegyünk a tengerpartra, végiglátogatjuk a barátok házait, mindenki eszik, iszik, dobol és énekel. Nálunk nem ilyen búval béleltek a karácsonyi dalok és többnyire nem is Jézusról szólnak. A karácsonyi énekkoncertek bulik: mindenki játszik dobon vagy csörgőn, és a tévében van karácsonyi karaoke.

Szalai Gáborné Márti (60) könyvtárvezető: Nem voltam egy babázós kislány. Mindig mackós voltam hatalmas mackósorozatokkal, de édesanyám szerette volna, ha lányosan babázok. Egyik karácsonykor csengőszó és gyertyafény mellett ott ült egy nagy hajas baba, az ölében tíz agyagbaba: a Picililik. Ez nagyon nagy dolognak számított, mert akkoriban általában egy gyereknek csak egy babája volt. A kézzel varrott babaruhák – némelyik 50-60 éves – a mai napig megvannak, Luca unokám játszik velük.

Marek Edit nyugdíjas: Számomra az unokák jelentik a legnagyobb örömöt. Én nekik sütök, miattuk díszítem fel a fát. Amikor látom a szemük csillogását és a boldog kis arcukat, nekem az a legszebb ajándék.

Radácsi Anett diák: A Karácsony a szeretet ünnepe, de azért az ajándékozás is jó. Izgalmas kivárni a szentestét, és találgatni, hogy milyen ajándékot kapok. Idén egy titkos naplót kértem a Jézuskától, és remélem, ott lesz a karácsonyfa alatt!

Varga Ervin (alkalmazott): Számomra azért különleges az idei karácsony, mert először tölthetem azt a feleségemmel, ugyanis friss házasok vagyunk. Már megvettük az első közös fánkat, és izgatottan várom, hogy feldíszítsük. Úgy gondolom, hogy meghitt hangulatú, szeretetteljes, ugyanakkor emlékezetes lesz az idei ünnep.

Osztovics Jánosné eladó: Úgy gondolom, a karácsony titka a családban rejlik. Egy közös vacsora, néhány együtt töltött óra többet ér minden ajándéknál. Az ünnepi hangulatot persze a gyerekek készülődése alapozza meg leginkább. Amikor verseket mondanak és énekelnek, amikor már türelmetlenül várják a Jézuskát, akkor kerülök én is igazi karácsonyi hangulatba.

Molnár Attila (41) vállalkozó: Amióta megvannak a gyerekek, szenteste mindig édesanyáméknál, 25-én pedig anyósoméknál ebédelünk. Tradíció volt, hogy a halászlevet édesapám főzi. Az igazat megvallva sosem ízlett igazán, de mindig megdicsértük apámat, mivel ő nagyon büszke volt a szakácstudományára. Egyszer azonban tényleg nagyon finom lett a leves, és mi a szokásosnál is lelkesebben dicsértük apámat. Ő elvörösödött, anyukám meg elnevette magát. Azóta ő főzi a karácsonyi halászlét.


Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-08-10 -
2020-07-29 -
2020-07-22 - Nyugdíjazás és óraszámcsökkenés miatt leendő csapattagjait keresi az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium a következő területeken: 
HÍREINK
Bővült a kör, újabb dílert gyanúsítanak a rendőrök
2020-08-13
Az érdi zsaruk felkutatták, kitől vásárolhatta a kábítószert, a már május óta letartóztatásban lévő gyanúsított.

Álmában végeztek a nem kívánatos lakóval
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 11-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 11-ig elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt nyomoz.

Bozótvágóval akarta megölni anyja élettársát egy férfi
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 12-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 12-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz.

Parkolókban fosztottak ki alvó sofőröket
2020-08-13
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 12-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 12-ig elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Budaörsi Rendőrkapitányság kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást. 2020. augusztus 10-én, az M1-es autópálya egyik parkolójában egy ismeretlen tettes betörte egy várakozó autó ablakát és eltulajdonította a kocsiban alvó sértett pénztárcáját, majd társaival elmenekült a helyszínről.

Napi ötszáz forint lesz a bölcsődei térítés
2020-08-10
Az állam és az önkormányzat mellett a szülőknek is fizetniük kell a gyerekek bölcsődei gondozásáért szeptember 1-jétől Százhalombattán.

Vasvillával és baltával ment a szomszédjának egy férfi
2020-08-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 7-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 7-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Nagykátai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz. A gyanúsított, valamint a sértett és annak élettársa között néhány éve megromlott a szomszédi kapcsolat, a rendszeressé váló konfliktusok miatt a gyanúsított ellen több büntetőeljárás is indult. 2020. július 31-én a gyanúsított lovaskocsijával elsodorta az előtte kerékpárral közlekedő sértettet.

Egy méret mindenkinek? Kommunikációs és konfliktuskezelési tréning gyakorló és leendő szülőknek
2020-08-10
Egy család - mint minden rendszer - olyan egyedi jellemzőkkel bír, amelyekkel tagjai külön-külön nem rendelkeznek.  A családra jellemző egyedi problémák  egyedi megoldásokat kívánnak. Ugyanakkor a változás, változtatás létrehozásához szükséges szabályszerűségek és eszközök nagyon is hasonlóak.

Átúszták a Balatont
2020-08-07
A Százhalombattai VUK SE tizenegy versenyzője is részt vett a 38. Balaton-átúszáson augusztus 1-jén.

Belőled is lehet kortárs segítő...
2020-08-07
A SZISZKI-ben a második nyáron tartunk képzett kortárs segítőink vezetésével egy több alkalomból álló ún.

Hajnalban csapott le az utcán egy idős nőre a rabló
2020-08-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 6-án, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 6-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz.

Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06
Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.

Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06
Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.

Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06
Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.

KÉSZ-közlemény: Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés
2020-08-06
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Folytassátok, jövő bajnokai!
2020-08-04
Több mint ezerkétszáz nevezéssel zajlott le a "Kezdjük újra!" Jövő Bajnokai Utánpótlás Verseny második fordulója a százhalombattai strandon július 29-én. A VUK SE úszó szakosztályának versenyzői rengeteg jó teljesítmény és egyéni csúcs mellett tíz arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták a viadalt.

Futósikerek
2020-08-04
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a nyári megméretéseken.

Új szabadtéri edzőeszközök
2020-08-03
Hivatalosan is átadták az új szabadtéri fitneszparkot Százhalombattán, a Sportparkban július 31-én

Egyedi igényekre nem lehet többségi célú helyi szabályozást képezni
2020-08-03
Janovszky Károly, SZÁKOM-ügyvezető tájékoztatója

Hitből pajzsot Eperjessel
2020-08-03
Megjelent a Hitből pajzsot sorozat tizedik része, amelyben az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet Eperjes Károly színművész.A videó a KÉSZ YouTube-csatornáján érhető el: https://youtu.be/yMqmluEXW0A

Folytatódik az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség leleplezése - két újabb tagot tartóztattak le
2020-08-03
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 31-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 31-ig elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Mindketten annak a bűnbandának a tagjai, amelynek tíz másik tagja ellen 2020. február 7-én rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.