2024. június 18. - Arnold, Levente napja
Kedd
Min:19°
Max:30°
Szerda
Min:19°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:29°
Péntek
Min:18°
Max:32°
Szombat
Min:20°
Max:27°
Karácsonyi blokk
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Szívünk várja Jézusát
2008-12-16 - Van, akinek egyházi, vallási, hitünnep, elsősorban lelki esemény, és olyan is, akinek csak takarítás, vásárlás, sütés-főzés, vendéglátás, ajándékozás. Sokféle a karácsonyunk, mert sokfélék vagyunk. Mindenki mást és mást vár az eljövetelétől, a lényegben azonban többnyire egyet értünk. A karácsony az év legszebb, legmeghittebb ünnepe, amikor mindannyian melegségre, fényre, szeretetre vágyunk. Városszerte arról faggattunk ismert és kevésbé ismert személyiségeket: mit jelent számukra a karácsony?

Lampert Mónika (51) volt miniszter, az MSZP pártigazgatója: Szép emlékeket őrzök a gyerekkori karácsonyokról, de 1988 óta számomra külön varázsa van az ünnepnek. Azon a december 25-én ugyanis megszületett a fiam. Szenteste a családdal együtt megettük az ünnepi vacsorát, a halászlevet és a mákos bejglit, aztán hajnalban megérkezett az új jövevény. Azóta ünneplünk születésnapot is karácsonykor, idén éppen a huszadikat.

Klamancsek Krisztián (36), a Rádió 6 műsorvezetője: Gyerekkoromban nagyon frusztrált, hogy sose láthattam se a Télapót se a Jézuskát. Mindig elcipeltek sétálni a Margithídra, aminek a közelében laktunk, ha pedig véletlenül otthon maradhattam, akkor is hiába kukucskáltam a kulcslyukon. Mire kitárult a szobaajtó, már csak a szikrázó (persze jó értelemben) karácsonyfát láttam, a szüleim pedig újból és újból azt mondták: „Hát, kisfiam, éppen most ment el.” Ettől függetlenül nem akarok panaszkodni rájuk, mindig a legjobb játékokat rakták a fa alá, és úgy érzem, embert neveltek belőlem.

Fábián Fanni (18) gimnazista: Egyszer átmentem az unokatestvéremhez, aki a kandalló előtt ült. Lobogott a tűz, melengette a lábát, szólt a Hare Krisna. Teljes beleéléssel tudtam játszani a kis unokaöcsémmel, meg a lélekhez szóló zene, meg minden. És akkor megállapítottuk, hogy ez a karácsony. Pedig november volt.

Weller János (42) vállalkozó, önkormányzati képviselő: A karácsonyban az a legjobb, hogy az ember megállhat egy pillanatra. Nem csörög egyfolytában a telefon, jut idő egy kicsit jobban figyelni egymásra, és észrevenni olyan apróságokat, amikre egyébként a hétköznapi rohanásban nincs idő. Az ajándékozás viszont nagyon nagy fejtörést okoz, nehéz kitalálni, hogy ki minek örülne a legjobban.

Györgyfalvay Zita (34) és Ludovic Just (37): (Zita) Pár éve a karácsonyt Martinique-n töltöttük, Ludovic szülőhazájában. Ahogy megérkeztem, mellbevágott az esős évszak. Nagyon nagy a pára, időről időre kitörnek az olyan viharok, amilyen szétzúzta New Orleans-t. Szóval, meleg van. Míg itthon mindenki bekuckózik a családdal, ott mindenki nekiindul. (Ludovic) Lemegyünk a tengerpartra, végiglátogatjuk a barátok házait, mindenki eszik, iszik, dobol és énekel. Nálunk nem ilyen búval béleltek a karácsonyi dalok és többnyire nem is Jézusról szólnak. A karácsonyi énekkoncertek bulik: mindenki játszik dobon vagy csörgőn, és a tévében van karácsonyi karaoke.

Szalai Gáborné Márti (60) könyvtárvezető: Nem voltam egy babázós kislány. Mindig mackós voltam hatalmas mackósorozatokkal, de édesanyám szerette volna, ha lányosan babázok. Egyik karácsonykor csengőszó és gyertyafény mellett ott ült egy nagy hajas baba, az ölében tíz agyagbaba: a Picililik. Ez nagyon nagy dolognak számított, mert akkoriban általában egy gyereknek csak egy babája volt. A kézzel varrott babaruhák – némelyik 50-60 éves – a mai napig megvannak, Luca unokám játszik velük.

Marek Edit nyugdíjas: Számomra az unokák jelentik a legnagyobb örömöt. Én nekik sütök, miattuk díszítem fel a fát. Amikor látom a szemük csillogását és a boldog kis arcukat, nekem az a legszebb ajándék.

Radácsi Anett diák: A Karácsony a szeretet ünnepe, de azért az ajándékozás is jó. Izgalmas kivárni a szentestét, és találgatni, hogy milyen ajándékot kapok. Idén egy titkos naplót kértem a Jézuskától, és remélem, ott lesz a karácsonyfa alatt!

Varga Ervin (alkalmazott): Számomra azért különleges az idei karácsony, mert először tölthetem azt a feleségemmel, ugyanis friss házasok vagyunk. Már megvettük az első közös fánkat, és izgatottan várom, hogy feldíszítsük. Úgy gondolom, hogy meghitt hangulatú, szeretetteljes, ugyanakkor emlékezetes lesz az idei ünnep.

Osztovics Jánosné eladó: Úgy gondolom, a karácsony titka a családban rejlik. Egy közös vacsora, néhány együtt töltött óra többet ér minden ajándéknál. Az ünnepi hangulatot persze a gyerekek készülődése alapozza meg leginkább. Amikor verseket mondanak és énekelnek, amikor már türelmetlenül várják a Jézuskát, akkor kerülök én is igazi karácsonyi hangulatba.

Molnár Attila (41) vállalkozó: Amióta megvannak a gyerekek, szenteste mindig édesanyáméknál, 25-én pedig anyósoméknál ebédelünk. Tradíció volt, hogy a halászlevet édesapám főzi. Az igazat megvallva sosem ízlett igazán, de mindig megdicsértük apámat, mivel ő nagyon büszke volt a szakácstudományára. Egyszer azonban tényleg nagyon finom lett a leves, és mi a szokásosnál is lelkesebben dicsértük apámat. Ő elvörösödött, anyukám meg elnevette magát. Azóta ő főzi a karácsonyi halászlét.


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Űrutazás és az emberiség
2024-06-03
A fenti címmel tartott – beszélgetés keretében – lebilincselő előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok vadászpilóta, az első magyar űrhajós a BKK színháztermében május 29-én. Meglepetés vendégként St. Martin köszöntötte zenéjével az űrhajóst és a megjelenteket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.