2022. május 16. - Pünkösd napja
Hétfő
Min:14°
Max:25°
Kedd
Min:15°
Max:21°
Szerda
Min:11°
Max:19°
Csütörtök
Min:8°
Max:22°
Péntek
Min:11°
Max:26°
Karácsonyi blokk
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Szívünk várja Jézusát
2008-12-16 - Van, akinek egyházi, vallási, hitünnep, elsősorban lelki esemény, és olyan is, akinek csak takarítás, vásárlás, sütés-főzés, vendéglátás, ajándékozás. Sokféle a karácsonyunk, mert sokfélék vagyunk. Mindenki mást és mást vár az eljövetelétől, a lényegben azonban többnyire egyet értünk. A karácsony az év legszebb, legmeghittebb ünnepe, amikor mindannyian melegségre, fényre, szeretetre vágyunk. Városszerte arról faggattunk ismert és kevésbé ismert személyiségeket: mit jelent számukra a karácsony?

Lampert Mónika (51) volt miniszter, az MSZP pártigazgatója: Szép emlékeket őrzök a gyerekkori karácsonyokról, de 1988 óta számomra külön varázsa van az ünnepnek. Azon a december 25-én ugyanis megszületett a fiam. Szenteste a családdal együtt megettük az ünnepi vacsorát, a halászlevet és a mákos bejglit, aztán hajnalban megérkezett az új jövevény. Azóta ünneplünk születésnapot is karácsonykor, idén éppen a huszadikat.

Klamancsek Krisztián (36), a Rádió 6 műsorvezetője: Gyerekkoromban nagyon frusztrált, hogy sose láthattam se a Télapót se a Jézuskát. Mindig elcipeltek sétálni a Margithídra, aminek a közelében laktunk, ha pedig véletlenül otthon maradhattam, akkor is hiába kukucskáltam a kulcslyukon. Mire kitárult a szobaajtó, már csak a szikrázó (persze jó értelemben) karácsonyfát láttam, a szüleim pedig újból és újból azt mondták: „Hát, kisfiam, éppen most ment el.” Ettől függetlenül nem akarok panaszkodni rájuk, mindig a legjobb játékokat rakták a fa alá, és úgy érzem, embert neveltek belőlem.

Fábián Fanni (18) gimnazista: Egyszer átmentem az unokatestvéremhez, aki a kandalló előtt ült. Lobogott a tűz, melengette a lábát, szólt a Hare Krisna. Teljes beleéléssel tudtam játszani a kis unokaöcsémmel, meg a lélekhez szóló zene, meg minden. És akkor megállapítottuk, hogy ez a karácsony. Pedig november volt.

Weller János (42) vállalkozó, önkormányzati képviselő: A karácsonyban az a legjobb, hogy az ember megállhat egy pillanatra. Nem csörög egyfolytában a telefon, jut idő egy kicsit jobban figyelni egymásra, és észrevenni olyan apróságokat, amikre egyébként a hétköznapi rohanásban nincs idő. Az ajándékozás viszont nagyon nagy fejtörést okoz, nehéz kitalálni, hogy ki minek örülne a legjobban.

Györgyfalvay Zita (34) és Ludovic Just (37): (Zita) Pár éve a karácsonyt Martinique-n töltöttük, Ludovic szülőhazájában. Ahogy megérkeztem, mellbevágott az esős évszak. Nagyon nagy a pára, időről időre kitörnek az olyan viharok, amilyen szétzúzta New Orleans-t. Szóval, meleg van. Míg itthon mindenki bekuckózik a családdal, ott mindenki nekiindul. (Ludovic) Lemegyünk a tengerpartra, végiglátogatjuk a barátok házait, mindenki eszik, iszik, dobol és énekel. Nálunk nem ilyen búval béleltek a karácsonyi dalok és többnyire nem is Jézusról szólnak. A karácsonyi énekkoncertek bulik: mindenki játszik dobon vagy csörgőn, és a tévében van karácsonyi karaoke.

Szalai Gáborné Márti (60) könyvtárvezető: Nem voltam egy babázós kislány. Mindig mackós voltam hatalmas mackósorozatokkal, de édesanyám szerette volna, ha lányosan babázok. Egyik karácsonykor csengőszó és gyertyafény mellett ott ült egy nagy hajas baba, az ölében tíz agyagbaba: a Picililik. Ez nagyon nagy dolognak számított, mert akkoriban általában egy gyereknek csak egy babája volt. A kézzel varrott babaruhák – némelyik 50-60 éves – a mai napig megvannak, Luca unokám játszik velük.

Marek Edit nyugdíjas: Számomra az unokák jelentik a legnagyobb örömöt. Én nekik sütök, miattuk díszítem fel a fát. Amikor látom a szemük csillogását és a boldog kis arcukat, nekem az a legszebb ajándék.

Radácsi Anett diák: A Karácsony a szeretet ünnepe, de azért az ajándékozás is jó. Izgalmas kivárni a szentestét, és találgatni, hogy milyen ajándékot kapok. Idén egy titkos naplót kértem a Jézuskától, és remélem, ott lesz a karácsonyfa alatt!

Varga Ervin (alkalmazott): Számomra azért különleges az idei karácsony, mert először tölthetem azt a feleségemmel, ugyanis friss házasok vagyunk. Már megvettük az első közös fánkat, és izgatottan várom, hogy feldíszítsük. Úgy gondolom, hogy meghitt hangulatú, szeretetteljes, ugyanakkor emlékezetes lesz az idei ünnep.

Osztovics Jánosné eladó: Úgy gondolom, a karácsony titka a családban rejlik. Egy közös vacsora, néhány együtt töltött óra többet ér minden ajándéknál. Az ünnepi hangulatot persze a gyerekek készülődése alapozza meg leginkább. Amikor verseket mondanak és énekelnek, amikor már türelmetlenül várják a Jézuskát, akkor kerülök én is igazi karácsonyi hangulatba.

Molnár Attila (41) vállalkozó: Amióta megvannak a gyerekek, szenteste mindig édesanyáméknál, 25-én pedig anyósoméknál ebédelünk. Tradíció volt, hogy a halászlevet édesapám főzi. Az igazat megvallva sosem ízlett igazán, de mindig megdicsértük apámat, mivel ő nagyon büszke volt a szakácstudományára. Egyszer azonban tényleg nagyon finom lett a leves, és mi a szokásosnál is lelkesebben dicsértük apámat. Ő elvörösödött, anyukám meg elnevette magát. Azóta ő főzi a karácsonyi halászlét.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Hat danos judo mester
2022-05-03
Ünnepélyes keretek között, a Budapesti UTE Jégcsarnokban április 30-án rendezett Nemzetközi Judo Versenyen vehette át sportszakmai elismerésként VI. danját Szél Pál. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.