2024. június 18. - Arnold, Levente napja
Kedd
Min:18°
Max:30°
Szerda
Min:19°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:30°
Péntek
Min:19°
Max:32°
Szombat
Min:20°
Max:30°
Sport

Bajnokcsapat!!! - Megvan a feljutás
2024-05-21 - 27-18-ra (11-7) győzött a Százhalombattai KE a Hőgyészi SCE ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában a május 18-i fordulóban, így ismét feljutott az NB I/B osztályba. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.
Minden mérkőzés nehéz. Minden kötelező győzelem nagyon nehéz. A bajnoki címért játszani nagyon-nagyon nehéz. Hazai pályán, régen látott nagyszámú közönség előtt a bajnoki címért játszani a legnehezebb.
Az első pillanattól látszott a fiúkon az, hogy tudatában vannak a mérkőzés tétjének. Kicsit rá is nyomta a bélyegét a kezdésre. Egy elhibázott támadással kezdtünk, ami után a vendégek megszerezték a vezetést. Újabb hiba támadásban, de legalább ezt egy jó védekezés követte. Első gólunkat Félegyházi Zsolt lőtte, amellyel egyenlítettünk. Két újabb vendég gól között büntetőt hibáztunk, így az 5. percben a Hőgyész vezetett 3-1-re.
Érezhető volt, hogy ha kitör a csapat a kezdeti görcsös akarásból, akkor mi irányíthatjuk a mérkőzést. Szerencsére ez elég hamar elérkezett, mert a következő percekben Kővári Balázs, Paizs Miron és Gyurcsovics Árpád góljai közé vendég gól nem került, köszönhetően Kovács János védéseinek. Öt perces gólcsend következett, amelyről ismét mi mozdultunk el jó irányba és félidő közepére 7-3-ra vezettünk. Ez után a játékvezetők két büntetéssel díjazták a felkeményedett védekezésünket, melyet a Tolna megyeiek kihasználtak, és visszazárkóztak egy gólra. Az egyenlítés nem következett be, mert Mogyorósi Tamás gólja felébresztette a csapatot. Ez után itt is, ott is egy értékesített büntető következett, így a 24.percben 9-7-et mutatott az eredményjelző. A szünetig már újabb gólt nem kaptunk de, Schultheisz Botond és Gálli Krisztián révén eredményesek tudtunk lenni, ezzel a pihenőre megnyugtató négy gólos előnnyel mehettünk.
Ha a mérkőzés elején azt láttuk, hogy elszántak a fiúk, akkor a második félidőre egy sokkal elszántabb csapat lépett a parkettre. Fekete Gábor kezdte a gólgyártást, amit Félegyházi Zsolt egy sistergős, kapufás góllal megtoldott. Egy vendég gól után a büntetőnkhöz Erdei Gábor állt oda, és mi sem természetesebb, mint hogy értékesítette. Újabb vendéggól után Félegyházi Zsolt úgy érezte, most már el kellene dőlnie a mérkőzésnek és újabb két gólt jegyzett.
A vendégek ismét eredményesek tudtak lenni, amivel a 41.percben 16-10-re alakították az eredményt. Ezt követően csodát láthatott a nagyszámú, lelkes és hangos közönségünk. A következő nyolc percben vezettünk egy 6-0-s rohamot, ami azt jelentette, hogy a különbség 12 gólra nőtt. Ritkán látható védő és kapusteljesítménynek köszönhetően a meccs 48. percéig mindössze 10 gólt kaptunk (22-10). Ez volt az a pont, amikor már kezdtük elhinni, hogy ezt a mérkőzést is megnyerjük.
Az utolsó tíz percben már mindenki csak a mérkőzés végét várta. Felváltva estek a gólok, sőt a vendégek ebben az időszakban majd annyit dobtak, mint egész eddig, de ez már a végeredményt és a két pont megszerzését nem veszélyeztette. Jó játékkal sikerült megőriznünk a hazai pályán eddigi 100%-os eredményességünket.
A mérkőzés utolsó percében már felállva tapsolt a csarnok és felhangzott a "bajnokcsapat" rigmus is. A lefújás után felszabadultak az érzelmek és együtt örült kicsi és nagy a bajnoki címnek. Aki közel merészkedett pezsgőfürdőt is kapott, de reméljük nem bánta.
Koncsár Gergely vezetőedző: Egy elképesztő szezon megkoronázása volt a Hőgyész elleni mérkőzés. Mindenki megfelelő mentalitással állt a mérkőzéshez, és ilyen lelkes, nagy számú közönség mellett lehetetlen nem jól játszani. Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást, bár hátra van még a Nagykanizsa elleni mérkőzés, de most egy picit lehet pihenni, aztán nyáron minden erőnkkel azon leszünk, hogy egy osztállyal feljebb is megálljuk a helyünket.
SZKE: Kovács J., Rácz (kapusok), Mogyorósi 2, Félegyházi 5, Gálli 1(1), Gyurcsovics 3, Kővári 2, Paizs 4(2), Schultheisz 4, Csikós 1, Kis Molnár, Fóti, Fekete 2, Erdei 2(1), Bauer 1, Kónya; vezetőedző: Koncsár Gergely
A következő hazai bajnoki mérkőzésünkre ősszel kerül sor egy osztállyal feljebb!

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Szünetel a gázszolgáltatás
2024-06-18
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. karbantartási munkálatokat végez Százhalombattán, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Diósdon és Érden, ezért szünetel a gázszolgáltatás június 19-én 9 és 17 óra között.

Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.