2024. június 16. - Jusztin napja
Vasárnap
Min:16°
Max:24°
Hétfő
Min:15°
Max:27°
Kedd
Min:18°
Max:30°
Szerda
Min:19°
Max:30°
Csütörtök
Min:18°
Max:27°
Önkormányzat

Sportünnep - Elismerés a kiváló eredményekért
2023-10-23 - Látványos műsorral egybekötött Sportdíj Gálán adták át a Testnevelési és Sport Elismerő Okleveleket a Városi Sportcsarnokban október 17-én. Az ünnepségen Vezér Mihály polgármester bejelentette, hogy átfogóan modernizálják a létesítményt, aminek a környezete is megújul.
A városvezető köszöntőjében méltatta a sportolók, edzők és testnevelő tanárok által elért kiváló tavalyi eredményeket, amelyek öregbítették Százhalombatta hírnevét; a sikerekre büszke lehet a Nemzeti Sportváros.
Teljesen megújul a Városi Sportcsarnok
Vezér Mihály bejelentette, hogy a nagyszabású, jövőre kezdődő és két évet igénybe vevő teljes modernizálás a becslések szerint a mintegy nettó 2 milliárd forintból valósulhat meg. A külső-belső energiatakarékos felújítás mellett bővül, korszerűbb és légkondicionált lesz a nézőtér, megújul a tájékoztató elektronikai rendszer és a küzdőtéri burkolat. Komfortosabb körülményeket biztosítanak a televíziós közvetítésekhez és külön sajtószobát is kialakítanak.
Átalakul a csarnok környezete is; a fák megtartásával már jövő tavasszal lebontják a robosztus betonkerítést, így nyílt téren keresztül lehet majd megközelíteni a bejáratot. A volt teniszpályák helyén virágos, fás közparkot alakítanak ki sétánnyal, ami várhatóan mindenki számára jól szolgálja majd a pihenést, felüdülést.

Testnevelési és Sport Elismerő Oklevél adományozható az adott évben kiemelkedő eredményt elért sportolók, sportvezetők és testnevelők részére. Az oklevél adományozására indítványt tehetnek a városi sportegyesületek elnökei, a fenntartó hozzájárulásával az iskolák igazgatói a testnevelési munkaközösség vezetőinek egyetértésével, valamint az Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai. Az Elismerő Oklevél odaítélésére a Képviselő- testület Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága tesz javaslatot.

A 2022-es évben nyújtott kiváló eredményekért járó elismeréseket Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Lukács Bernadett, Sinka László, Szabó Zoltán, Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők adták át.

Év legjobb sportolója csapatban:
Százhalombattai Kosárlabda Egyesület
NB1/B csoportos Női kosárlabda csapata
Százhalombattai Kosárlabda Egyesület,
 kosárlabda

Év legjobb sportolója egyéni fiú arany fokozatban:
Joó Attila
Százhalombattai Lövész Klub, légpisztoly

Év legjobb sportolója egyéni fiú ezüst fokozatban:
Juhász Márton
Százhalombattai Lövész Klub, légpisztoly

Év legjobb sportolója egyéni fiú bronz fokozatban:
Szemán Dávid
Százhalombattai Lövész Klub
légpisztoly

Év legjobb sportolója egyéni lány arany fokozatban:
Soós Dorka
Százhalombattai VUK SE, triatlon

Év legjobb utánpótlás sportolója csapatban:
VUK SE U9-es csapata
Százhalombattai VUK SE, labdarúgás

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú arany fokozatban:
Nagy Soma
Százhalombattai VUK SE,
úszás

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú ezüst fokozatban:
Gilányi Márk
Ferencvárosi Torna Club
szertorna

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú bronz fokozatban:
Csák Zsolt Zétény
Diósdi DSE és Érdi JC,
 judo

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány arany fokozatban:
Zilahy Boróka
Százhalombattai VUK Se, triatlon

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány ezüst fokozatban:
Dégi Csenge
Százhalombattai VUK SE,
 úszás

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány bronz fokozatban:
Nagy Zsófia Janka
Százhalombattai Lövész Klub légpisztoly

Év legjobb Masters sportolója férfi kategóriában:
Tejes István
Száz Halom Városi Úszó Klub Egyesület
Senior úszó

Év legjobb Masters sportolója női kategóriában:
Dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó
Száz Halom Városi Úszó Klub
Egyesület
 Senior úszó

Év legjobb edzője csapatban:
Kardos István
Százhalombattai Vizilabda Sportegyesület,
elnök-edző

Év legjobb edzője egyénileg:
Kéri Attila
Százhalombattai Lövész Klub, elnök-edző

Év legjobb testnevelője:
Pápay Ágnes Lídia
Százhalombattai 1. sz. Általános Iskola,
testnevelőtanár

Életmű elismeréseként adható sport oklevél:
Forrai István
Dunamenti Energia Modellező Klub,
modellező versenyző


Az Életmű elismerésben részesült Forrai István modellező versenyző 1937 május 22-én született Hódmezővásárhelyen, az 1960-as évek elején került Százhalombattára, és 1970-ben alapító tagja volt a százhalombattai modellező egyesületnek, amelynek közel 30 évig az elnöke is volt. Az aktív versenyzést másfél éve hagyta abba, ezt megelőzően a hazai és európai versenyek állandó résztvevője volt, sokszoros magyar bajnoki címmel rendelkezik.

A gálát a SZVISE B-Cool Dance Team és a Batta Balett Stúdió, illetve a Flip Unit Team magyar professzionális akrobata show-csapat nagyszabású műsora színesítette.
(Fotó: Tóth Erzsébet)

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
Modernkori történetek - Közel 50 interjú egy kötetben
2024-06-15
A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fazekas István "Beszélgetés a mi időnkről" című interjúkötete az Üveghegy Kiadó gondozásában, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával. A szerzővel könyvbemutató keretében Véghelyi Balázs kiadóvezető beszélgetett a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az est díszvendége Balogh Júlia szerkesztő, rendező, Csoóri Sándor özvegye és hagyatékának gondozója volt.

Aranyszívek
2024-06-15
A Sérültekért Alapítvány a hagyományos Aranyszív Ünnepen mondott köszönetet támogatóinak, segítőinek, illetve idén is átadták az Aranyszív Díjat, amelyet olyan személyek kaphatnak, akik sokat tesznek a sérült emberek társadalmi integrációjáért. Külön elismerést vehetett át több foglalkoztatott fiatal, illetve egy alapítványi munkatárs, továbbá támogatók átadták az alapítvány számára gyűjtött adományokat.

Egészségnap az eredmények tükrében
2024-06-14
Ahogy korábban megírtuk, szinte a teljes létszámot kihasználva, mintegy 180 páciens regisztrált az Önkormányzat és a Százhalom Egészségügyi Központ által szervezett második, ingyenes májusi egészségügyi szűrőnapra. Vezér Mihály polgármester közösségi oldalán tájékoztatott az eredményről.

Squash Országos Bajnokság Százhalombattán
2024-06-13
A junior OB után a Százhalombattán az Omega Sportcentrum adott otthont a Magyar Squash (fallabda) Szövetség XXXVI. Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságnak június 8-9-én.

A könyv ünnepe
2024-06-11
Csodás napot töltöttünk együtt a Battai Könyvünnep alkalmából június 7-én. Köszönjük! A könyveket, a történeteket, a meséket ünnepeltük, a közös élményt, ami összehoz bennünket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az időjárással is megküzdöttek
2024-06-10
A tervezett teljesítési időn belül futott a célba Nagy Orsolya és Hajduné Bukó Judit a SZVISE színeiben, a BSI ALDI Női Futógála 10 km-es távján.

Egyértelmű megerősítés - Helyi Önkormányzati Választások 2024
2024-06-10
Vezér Mihályt, az ÉSZKE színeiben induló jelenlegi polgármestert 6798 választópolgár erősítette meg szavazatával, hogy a 2024-2029 ciklusban is vezesse a várost – a Nemzeti Választási Iroda nem jogerős adatai alapján.

Könyvből soha nem elég - Felajánlás a Családsegítőnek
2024-06-08
Széles műfajpalettát felölelő könyvcsomagokat adott át a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak, illetve az ott működő nyugdíjas klub javára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai.

Megcsonkított ország
2024-06-07
104 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, ami nyomán Magyarország elvesztette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, továbbá súlyos csapást mért a gazdaságra a természeti kincsek nagy részének szomszédos országokhoz kerülésével.

Megújult az 1-es iskola udvara
2024-06-06
A 26 millió forintos önkormányzati támogatással megvalósult beruházás keretében műfüves borítást helyeztek le, új eszközöket szereztek be és telepítettek, valamint felújították az atlétikai pályákat.

Tavaszi nagyüzem a teniszezőknél
2024-06-06
Számos érmet szerezett a VUK SE Teniszszakosztálya a tavaszi hazai és országos rendezésű versenyeken – tájékozatott Dénes Tibor vezetőedző.

Értékteremtő fiatalok
2024-06-06
A Városi Gyermeknapon adták át a Barátság Kulturális Központ által alapított Janikovszky Éva Művészeti Díjakat az amatőr művészeti tevékenységet folytató gyerekeknek.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM - SZEKRÉNYMESE
2024-06-06
Egyszer volt, hol nem volt, volt két szekrény, akik még az elmúlt században láttak napvilágot. 

Jani Bácsi!
2024-06-06
Emlékszem, amikor a jelenlegi otthonunkba költöztünk, egy Erkel körúti lakásba, Jani Bácsi volt az első lakó, aki érdeklődve tekintett ki a lépcsőházba, majd gyorsan be is mutatkozott. 

Három érem a modellvitorlás kupán
2024-06-06
Egy ezüst- és két bronzérmet nyert a Dunamenti Energia Modellező Klub a május 31. és június 2. között rendezett Kanizsa Kupán – tájékoztatott Kunvári Sándor az egyesületi tagja.

Alapkőletétel - Új otthon épül az időseknek
2024-06-04
A legmodernebb körülményeket biztosítja majd az a gondozóház, amelyet az egykori Százszorszép Óvoda épületéből, bővítéssel alakítanak ki. Az önkormányzati beruházásban megvalósuló intézmény alapkövét június 4-én tették le.

Eskütétel
2024-06-04
Vezér Mihály polgármester előtt, június 3-án letették esküjüket a szavazatszámláló bizottságok szervezetek által megbízott tagjai, akik a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és az európai parlamenti választások lebonyolításában vesznek részt. Százhalombatta 8 egyéni választókerületében mindenhol 2-2 szavazókörben lehet leadni a voksokat 6 és 19 óra között. A 16 szavazatszámláló bizottság hatóságnak, tagjai pedig hivatalos személynek minősülnek.

Megújult körülmények között folytatódhat a gyermekek fejlesztése
2024-06-03
Önkormányzati támogatásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület Kodály Zoltán sétányon található központi helyiségét.

Útlezárás
2024-06-03
A Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda tájékoztatása szerint a Csokonai utca 11-12. között az úttest teljes szélességében forgalomlassító küszöb építése történik, ezért a Csokonai utca 2024. június 3. és június 5. között mindkét irányból zsákutca lesz.

Űrutazás és az emberiség
2024-06-03
A fenti címmel tartott – beszélgetés keretében – lebilincselő előadást Farkas Bertalan, nyugalmazott dandártábornok vadászpilóta, az első magyar űrhajós a BKK színháztermében május 29-én. Meglepetés vendégként St. Martin köszöntötte zenéjével az űrhajóst és a megjelenteket.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.