2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:0°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:2°
Szombat
Min:2°
Max:12°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Önkormányzat

Sportünnep - Elismerés a kiváló eredményekért
2023-10-23 - Látványos műsorral egybekötött Sportdíj Gálán adták át a Testnevelési és Sport Elismerő Okleveleket a Városi Sportcsarnokban október 17-én. Az ünnepségen Vezér Mihály polgármester bejelentette, hogy átfogóan modernizálják a létesítményt, aminek a környezete is megújul.
A városvezető köszöntőjében méltatta a sportolók, edzők és testnevelő tanárok által elért kiváló tavalyi eredményeket, amelyek öregbítették Százhalombatta hírnevét; a sikerekre büszke lehet a Nemzeti Sportváros.
Teljesen megújul a Városi Sportcsarnok
Vezér Mihály bejelentette, hogy a nagyszabású, jövőre kezdődő és két évet igénybe vevő teljes modernizálás a becslések szerint a mintegy nettó 2 milliárd forintból valósulhat meg. A külső-belső energiatakarékos felújítás mellett bővül, korszerűbb és légkondicionált lesz a nézőtér, megújul a tájékoztató elektronikai rendszer és a küzdőtéri burkolat. Komfortosabb körülményeket biztosítanak a televíziós közvetítésekhez és külön sajtószobát is kialakítanak.
Átalakul a csarnok környezete is; a fák megtartásával már jövő tavasszal lebontják a robosztus betonkerítést, így nyílt téren keresztül lehet majd megközelíteni a bejáratot. A volt teniszpályák helyén virágos, fás közparkot alakítanak ki sétánnyal, ami várhatóan mindenki számára jól szolgálja majd a pihenést, felüdülést.

Testnevelési és Sport Elismerő Oklevél adományozható az adott évben kiemelkedő eredményt elért sportolók, sportvezetők és testnevelők részére. Az oklevél adományozására indítványt tehetnek a városi sportegyesületek elnökei, a fenntartó hozzájárulásával az iskolák igazgatói a testnevelési munkaközösség vezetőinek egyetértésével, valamint az Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai. Az Elismerő Oklevél odaítélésére a Képviselő- testület Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága tesz javaslatot.

A 2022-es évben nyújtott kiváló eredményekért járó elismeréseket Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Lukács Bernadett, Sinka László, Szabó Zoltán, Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők adták át.

Év legjobb sportolója csapatban:
Százhalombattai Kosárlabda Egyesület
NB1/B csoportos Női kosárlabda csapata
Százhalombattai Kosárlabda Egyesület,
 kosárlabda

Év legjobb sportolója egyéni fiú arany fokozatban:
Joó Attila
Százhalombattai Lövész Klub, légpisztoly

Év legjobb sportolója egyéni fiú ezüst fokozatban:
Juhász Márton
Százhalombattai Lövész Klub, légpisztoly

Év legjobb sportolója egyéni fiú bronz fokozatban:
Szemán Dávid
Százhalombattai Lövész Klub
légpisztoly

Év legjobb sportolója egyéni lány arany fokozatban:
Soós Dorka
Százhalombattai VUK SE, triatlon

Év legjobb utánpótlás sportolója csapatban:
VUK SE U9-es csapata
Százhalombattai VUK SE, labdarúgás

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú arany fokozatban:
Nagy Soma
Százhalombattai VUK SE,
úszás

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú ezüst fokozatban:
Gilányi Márk
Ferencvárosi Torna Club
szertorna

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni fiú bronz fokozatban:
Csák Zsolt Zétény
Diósdi DSE és Érdi JC,
 judo

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány arany fokozatban:
Zilahy Boróka
Százhalombattai VUK Se, triatlon

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány ezüst fokozatban:
Dégi Csenge
Százhalombattai VUK SE,
 úszás

Év legjobb utánpótlás sportolója egyéni lány bronz fokozatban:
Nagy Zsófia Janka
Százhalombattai Lövész Klub légpisztoly

Év legjobb Masters sportolója férfi kategóriában:
Tejes István
Száz Halom Városi Úszó Klub Egyesület
Senior úszó

Év legjobb Masters sportolója női kategóriában:
Dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó
Száz Halom Városi Úszó Klub
Egyesület
 Senior úszó

Év legjobb edzője csapatban:
Kardos István
Százhalombattai Vizilabda Sportegyesület,
elnök-edző

Év legjobb edzője egyénileg:
Kéri Attila
Százhalombattai Lövész Klub, elnök-edző

Év legjobb testnevelője:
Pápay Ágnes Lídia
Százhalombattai 1. sz. Általános Iskola,
testnevelőtanár

Életmű elismeréseként adható sport oklevél:
Forrai István
Dunamenti Energia Modellező Klub,
modellező versenyző


Az Életmű elismerésben részesült Forrai István modellező versenyző 1937 május 22-én született Hódmezővásárhelyen, az 1960-as évek elején került Százhalombattára, és 1970-ben alapító tagja volt a százhalombattai modellező egyesületnek, amelynek közel 30 évig az elnöke is volt. Az aktív versenyzést másfél éve hagyta abba, ezt megelőzően a hazai és európai versenyek állandó résztvevője volt, sokszoros magyar bajnoki címmel rendelkezik.

A gálát a SZVISE B-Cool Dance Team és a Batta Balett Stúdió, illetve a Flip Unit Team magyar professzionális akrobata show-csapat nagyszabású műsora színesítette.
(Fotó: Tóth Erzsébet)

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.