2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:24°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Nagy találkozás - Ismét együtt ünnepelt a város
2023-09-18 -
A hagyományokhoz híven oklevéllel köszöntötték a nagyadózókat, átadták a "Közösségünkért Díjakat", kihirdették a Virágos Százhalombatta és a Tiszta Udvar Rendes Ház verseny győzteseit. A rendezvényen ezúttal is ebéddel vendégelték meg a 65 évnél idősebb százhalombattai lakosokat.

Vezér Mihály polgármester megnyitó beszédében emlékeztetett, hogy 30 évvel ezelőtt, a Summerfesttel azonos évben rendezték meg az első Battai Napokat, a járvány miatt azonban csak a 29.-et ünnepelhetjük idén. Felejthetetlen élmény volt mindenkinek, hogy a legelső rendezvényen a szervezők kérésére lóháton vonult le a városvezető a helyszínre, miután a megnyitó a honfoglalás témaköréhez kapcsolódott. A produkció kimenetele kétséges volt, mert nemigen tett ilyet előtte, azonban szerencsésen és pontosan megérkeztek a kísérőkkel együtt a megnyitóra ómagyar ruhában. Az akkori ünnepség még egy erőműves brigád által ácsolt, alig 100 m2-es színpadon zajlott, műsor gyanánt pedig Dobák Katalin az asszonykórussal dalokat énekelt – jóval kevesebb érdeklődő volt jelen akkor, mint napjainkban.
Vezér Mihály örömét fejezte ki, hogy ismét megrendezhették a Battai Napokat; nem volt hiába való a sok fohász, mert jó idő adatott. Az iskolakezdés nehézségei után ideje, hogy mindenki lazítani tudjon egy kissé, amihez igyekeztek ideális feltételeket teremteni. A szervezők minden korosztály igényét figyelembe vették, így reményeik szerint senki nem csalódik.
A Battai Napok mindig jó alkalom a közösségépítő találkozásra, beszélgetésre, Vezér Mihály arra buzdította a közönséget, hogy minél több programon vegyen részt, a főzőversenyre akár csak "kóstolóként" is látogasson ki.
A polgármester szólt arról is, hogy sokan hiányolják a tűzijátékot, ami egy ideje már nem szerepel a programban, helyette jövőre – nem zavarva a környezetet – látványos zenés lézershow-t tartanak majd. Mindenki nosztalgiával gondol az egykor ezen alkalmon rendezett Játékos Városok Vetélkedőjére, amit érdemes lenne újraéleszteni a versenyzők és nézők örömére – fogalmazott.
Külön köszöntötték Brzesko testvérváros küldöttségét, amely Tomasz Latocha polgármester vezetésével Százhalombattára látogatott. Vezér Mihály gratulált kollégájának, aki hazájában a 100. lengyel függetlenségi ünnep alkalmából köztársasági elnöki kitüntetésben részesült városépítő munkásságáért. Tomasz Latocha, felesége Magdalena asszony társaságában köszönetet mondott a meghívásért, köszöntötte a battai városlakókat. Reményét fejezte ki, hogy folytatódik a két település közötti gyümölcsöző együttműködés. Elismerését fejezte ki Százhalombattának az elért városfejlesztési eredményekért.

Az Önkormányzat a Virilisták Elismerő Oklevél átadásával köszönte meg a nagyadózóknak, hogy befizetett adójukkal hozzájárulnak a város fejlődéséhez, szépítéséhez. Az elismerést a MOL Nyrt nevében Mathisz Zsolt termelés igazgató, a Dunamenti Erőmű Zrt. részéről Horváth Péter vezérigazgató, a Dunastyr Zrt. nevében Keresztes József logisztikai vezető, a Petrolszolg Kft. részéről Szél Szilveszter finomítás, karbantartás mérnökségvezető, illetve a TOYO SEAT Europe Kft. nevében Szorgalmas Gábor gyárigazgató és Hargitai Judit HR vezető vette át.

A Dunamenti Erőmű a Battai Napok támogatójaként külön színpaddal is várta az érdeklődőket. "Nagy öröm számunkra, hogy "Helyben törődünk!" jelszavunk idén a Battai Napok szervezésében is életre kelhetett. Felelős energiavállalatként a 29. Battai Napokon a koncertek és interaktív gyerekprogramok mellett az Erőmű Gyerekszigeten fontosnak tartottuk kiemelni az energiatudatos nevelést úgy, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak a környezetvédelemről, az otthoni energiatakarékosságról és a zöld megoldásokról" – mondta el Horváth Péter vezérigazgató.

Átadták a Közösségért Díjakat is, amely a választókerület önkormányzati képviselőjének javaslata alapján annak a személynek adományozható, aki Százhalombatta közéletében elismerésre méltót tesz, formálja a város közösségi életét. A díj – amely egy emlékéremből és az adományozást tanúsító oklevélből áll – kerületenként két személynek adományozható.

Az ünnepség a "Tiszta Udvar - Rendes Ház" versenyhez kapcsolódóan a "Virágos Százhalombatta 2023" elismerések (társasházi előkert, erkély, ablak, illetve családi előkert kategóriában), valamint az "Örökös" Díjak" átadásával folytatódott. Mint ismeretes, Vezér Mihály polgármester javaslatára az idei évben is 20.000 tő egynyári virágot osztottak ki a környezet szépítésére, amelyhez maguk a városlakók is hozzájárultak. A szakavatott zsűri kategóriánként értékelte a jelentkezőket, júliusban járta végig a várost és hozta meg döntését. A táblák mellé a ZÖFE, a város parkfenntartója által felajánlott vásárlási ajándékutalványt kaptak a díjazottak.

A megnyitó ünnepségen a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház kezdésként a Liszt Magyar Rapszódia c. koreográfiát mutatta be. A műsor további részében a Zalai fesztiválon nagydíjat nyert Hortobágyi pásztortáncokat adta elő a társulat, zárásként pedig az Alakváltók című új produkcióból a Szeghalmi táncokat láthatta a közönség. Koreográfusok Sikentáncz Szilveszter és Módos Máté, művészeti igazgató Szigetvári József, aki az egyik főszervező, a Barátság Kulturális Központ igazgatójaként kiemelte, ezúttal is arra törekedtek, hogy az aktuális zenei paletta legjobb, hiteles értéket továbbadó előadói lépjenek színpadra.

Török Sándor alpolgármester, a "Közösségünkért Díj" ötletgazdája a sajtónak fontosnak nevezte, hogy elismerésben részesülhetnek azok, akik akár háttérben maradva, de példaértékű tevékenységükkel sokat tesznek a közösségért. A díjazottak hosszú éveken át önzetlenül, köszönetet nem várva tevékenykednek, nagy örömmel fogadják, becsben tartják az elismerést.

Nagy Balázs alpolgármester véleménye szerint, a fiatal város életében fontosak a közösség építését elősegítő rendezvények. A városvezetés arra törekszik, hogy biztosítsa ezen lehetőségeket, alkalmat teremtve arra, hogy akár a gondok közepette  is mindenki  kikapcsolódhasson, jól érezhesse magát.

Janovszky Károly és Ádám Erika a SportHalom Kft. ügyvezetői, főszervezők elmondták, hogy a város tisztelettel fordul az idős korosztály felé, minden 65 év feletti lakosnak névre szóló polgármesteri meghívót küldtek a szombati ebédre. Tarhonyás hús került a tányérokra savanyúsággal, üdítő, sör és csokoládé kíséretében. A jó ebédhez könnyed zene szólt, sokan táncra is perdültek. Az ebéden Vezér Mihály köszöntötte a vendégeket, örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek és együtt tölthetik a délutánt. (Fotó: Tóth Erzsébet)


AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.