2024. április 13. - Ida napja
Szombat
Min:14°
Max:23°
Vasárnap
Min:14°
Max:26°
Hétfő
Min:13°
Max:25°
Kedd
Min:7°
Max:14°
Szerda
Min:6°
Max:10°
Önkormányzat

Nagy találkozás - Ismét együtt ünnepelt a város
2023-09-18 -
A hagyományokhoz híven oklevéllel köszöntötték a nagyadózókat, átadták a "Közösségünkért Díjakat", kihirdették a Virágos Százhalombatta és a Tiszta Udvar Rendes Ház verseny győzteseit. A rendezvényen ezúttal is ebéddel vendégelték meg a 65 évnél idősebb százhalombattai lakosokat.

Vezér Mihály polgármester megnyitó beszédében emlékeztetett, hogy 30 évvel ezelőtt, a Summerfesttel azonos évben rendezték meg az első Battai Napokat, a járvány miatt azonban csak a 29.-et ünnepelhetjük idén. Felejthetetlen élmény volt mindenkinek, hogy a legelső rendezvényen a szervezők kérésére lóháton vonult le a városvezető a helyszínre, miután a megnyitó a honfoglalás témaköréhez kapcsolódott. A produkció kimenetele kétséges volt, mert nemigen tett ilyet előtte, azonban szerencsésen és pontosan megérkeztek a kísérőkkel együtt a megnyitóra ómagyar ruhában. Az akkori ünnepség még egy erőműves brigád által ácsolt, alig 100 m2-es színpadon zajlott, műsor gyanánt pedig Dobák Katalin az asszonykórussal dalokat énekelt – jóval kevesebb érdeklődő volt jelen akkor, mint napjainkban.
Vezér Mihály örömét fejezte ki, hogy ismét megrendezhették a Battai Napokat; nem volt hiába való a sok fohász, mert jó idő adatott. Az iskolakezdés nehézségei után ideje, hogy mindenki lazítani tudjon egy kissé, amihez igyekeztek ideális feltételeket teremteni. A szervezők minden korosztály igényét figyelembe vették, így reményeik szerint senki nem csalódik.
A Battai Napok mindig jó alkalom a közösségépítő találkozásra, beszélgetésre, Vezér Mihály arra buzdította a közönséget, hogy minél több programon vegyen részt, a főzőversenyre akár csak "kóstolóként" is látogasson ki.
A polgármester szólt arról is, hogy sokan hiányolják a tűzijátékot, ami egy ideje már nem szerepel a programban, helyette jövőre – nem zavarva a környezetet – látványos zenés lézershow-t tartanak majd. Mindenki nosztalgiával gondol az egykor ezen alkalmon rendezett Játékos Városok Vetélkedőjére, amit érdemes lenne újraéleszteni a versenyzők és nézők örömére – fogalmazott.
Külön köszöntötték Brzesko testvérváros küldöttségét, amely Tomasz Latocha polgármester vezetésével Százhalombattára látogatott. Vezér Mihály gratulált kollégájának, aki hazájában a 100. lengyel függetlenségi ünnep alkalmából köztársasági elnöki kitüntetésben részesült városépítő munkásságáért. Tomasz Latocha, felesége Magdalena asszony társaságában köszönetet mondott a meghívásért, köszöntötte a battai városlakókat. Reményét fejezte ki, hogy folytatódik a két település közötti gyümölcsöző együttműködés. Elismerését fejezte ki Százhalombattának az elért városfejlesztési eredményekért.

Az Önkormányzat a Virilisták Elismerő Oklevél átadásával köszönte meg a nagyadózóknak, hogy befizetett adójukkal hozzájárulnak a város fejlődéséhez, szépítéséhez. Az elismerést a MOL Nyrt nevében Mathisz Zsolt termelés igazgató, a Dunamenti Erőmű Zrt. részéről Horváth Péter vezérigazgató, a Dunastyr Zrt. nevében Keresztes József logisztikai vezető, a Petrolszolg Kft. részéről Szél Szilveszter finomítás, karbantartás mérnökségvezető, illetve a TOYO SEAT Europe Kft. nevében Szorgalmas Gábor gyárigazgató és Hargitai Judit HR vezető vette át.

A Dunamenti Erőmű a Battai Napok támogatójaként külön színpaddal is várta az érdeklődőket. "Nagy öröm számunkra, hogy "Helyben törődünk!" jelszavunk idén a Battai Napok szervezésében is életre kelhetett. Felelős energiavállalatként a 29. Battai Napokon a koncertek és interaktív gyerekprogramok mellett az Erőmű Gyerekszigeten fontosnak tartottuk kiemelni az energiatudatos nevelést úgy, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak a környezetvédelemről, az otthoni energiatakarékosságról és a zöld megoldásokról" – mondta el Horváth Péter vezérigazgató.

Átadták a Közösségért Díjakat is, amely a választókerület önkormányzati képviselőjének javaslata alapján annak a személynek adományozható, aki Százhalombatta közéletében elismerésre méltót tesz, formálja a város közösségi életét. A díj – amely egy emlékéremből és az adományozást tanúsító oklevélből áll – kerületenként két személynek adományozható.

Az ünnepség a "Tiszta Udvar - Rendes Ház" versenyhez kapcsolódóan a "Virágos Százhalombatta 2023" elismerések (társasházi előkert, erkély, ablak, illetve családi előkert kategóriában), valamint az "Örökös" Díjak" átadásával folytatódott. Mint ismeretes, Vezér Mihály polgármester javaslatára az idei évben is 20.000 tő egynyári virágot osztottak ki a környezet szépítésére, amelyhez maguk a városlakók is hozzájárultak. A szakavatott zsűri kategóriánként értékelte a jelentkezőket, júliusban járta végig a várost és hozta meg döntését. A táblák mellé a ZÖFE, a város parkfenntartója által felajánlott vásárlási ajándékutalványt kaptak a díjazottak.

A megnyitó ünnepségen a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház kezdésként a Liszt Magyar Rapszódia c. koreográfiát mutatta be. A műsor további részében a Zalai fesztiválon nagydíjat nyert Hortobágyi pásztortáncokat adta elő a társulat, zárásként pedig az Alakváltók című új produkcióból a Szeghalmi táncokat láthatta a közönség. Koreográfusok Sikentáncz Szilveszter és Módos Máté, művészeti igazgató Szigetvári József, aki az egyik főszervező, a Barátság Kulturális Központ igazgatójaként kiemelte, ezúttal is arra törekedtek, hogy az aktuális zenei paletta legjobb, hiteles értéket továbbadó előadói lépjenek színpadra.

Török Sándor alpolgármester, a "Közösségünkért Díj" ötletgazdája a sajtónak fontosnak nevezte, hogy elismerésben részesülhetnek azok, akik akár háttérben maradva, de példaértékű tevékenységükkel sokat tesznek a közösségért. A díjazottak hosszú éveken át önzetlenül, köszönetet nem várva tevékenykednek, nagy örömmel fogadják, becsben tartják az elismerést.

Nagy Balázs alpolgármester véleménye szerint, a fiatal város életében fontosak a közösség építését elősegítő rendezvények. A városvezetés arra törekszik, hogy biztosítsa ezen lehetőségeket, alkalmat teremtve arra, hogy akár a gondok közepette  is mindenki  kikapcsolódhasson, jól érezhesse magát.

Janovszky Károly és Ádám Erika a SportHalom Kft. ügyvezetői, főszervezők elmondták, hogy a város tisztelettel fordul az idős korosztály felé, minden 65 év feletti lakosnak névre szóló polgármesteri meghívót küldtek a szombati ebédre. Tarhonyás hús került a tányérokra savanyúsággal, üdítő, sör és csokoládé kíséretében. A jó ebédhez könnyed zene szólt, sokan táncra is perdültek. Az ebéden Vezér Mihály köszöntötte a vendégeket, örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek és együtt tölthetik a délutánt. (Fotó: Tóth Erzsébet)


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Kristóf nyuszi visszatért
2024-03-29
Húsvétváró ünnepségen köszöntötte az óvodásokat és a kisiskolásokat az Önkormányzat a főtéren, ahová a gyerekek nagy örömére idén is eljött Kristóf nyuszi. Mindenkit megvendégeltek pogácsával és üdítővel, a felhőtlen szórakozást a Kalap Jakab együttes zenés, táncos műsora tette teljessé.

Nem emelkednek a gyermekétkeztetés térítési díjai - Képviselő-testületi összefoglaló
2024-03-27
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete március 27-én tartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban. Jogszabályi előírásnak eleget téve, felülvizsgálatra kerültek a szociális ellátások ellenértékeként megállapított intézményi térítés díjai, valamint a gyermekétkeztetés térítési díjai, azonban azok továbbra is változatlanul maradnak, az Önkormányzat nem kívánja azokat emelni.

Nyitva van az Aranykapu 4.
2024-03-27
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium negyedik alkalommal is nagy szeretettel várta a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket március 21-én.

Hello DUFI, Viszlát kérdések! - Tudja meg mi történik MOL Dunai Finomítóban a Hello DUFI lakossági appon keresztül
2024-03-25
Kíváncsi, hogy mi történik Százhalombattán a MOL-nál, mert a finomító környezetében él? Tudni szeretné, mik a legfrissebb hírek és a legfontosabb események?

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.