2023. január 31. - Marcella napja
Kedd
Min:1°
Max:4°
Szerda
Min:2°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:4°
Péntek
Min:1°
Max:5°
Szombat
Min:0°
Max:4°
Közélet, politika

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 
Önmagában az a tény, hogy a világ bármely részén fegyveres konfliktus zajlik és emberek veszítik életüket, kellő ok a szomorúságra és aggodalomra. Fokozottan igaz, ha mindez egy olyan országban történik, amely nemcsak határos Magyarországgal, de amely százezer honfitársunk otthona is egyben. Sajnálatos módon a háborút és annak minden borzalmát és fenyegetését nem tudtuk magunk mögött hagyni az óévben. Éppen ezért idén helyénvaló és érthető, ha szeretteinknek és az egész világnak – a boldogságot aktualizálva – Békés Új Évet Kívánunk. Én is a BÉKÉT kívánom Önöknek, azzal a szilárd meggyőződéssel, hogy a háborúnak és a vele törvényszerűen együtt járó vérontásnak és negatív gazdasági hatásoknak kizárólag a BÉKE vethet véget.
A közel egy éve kezdődött fegyveres konfliktus a tavalyi országgyűlési választásokra is jelentős hatást gyakorolt. Az eredmények ismeretében kijelenthető, hogy a magyar emberek többsége egyértelmű döntést hozott abban, hogy kire bízná és kitől óvná Hazánkat ebben a kihívásokkal és nehézségekkel teli időben. A választók bizalmából, a politikai közösségem immáron negyedszerre, kétharmados felhatalmazással felvértezve vállalhatta a kormányzati felelősséget és szolgálatot. E bizalom részeként, az Önök, illetve a térség polgárainak bizalomteljes döntése nyomán harmadik képviselői ciklusomat kezdhettem meg településeink parlamenti képviselőjeként, amely bizalomért köszönetemet fejezem ki.
A háború a választási siker örömét és a jövő tervezését is beárnyékolta. Sem ideje, sem helye nem volt az ünneplésnek vagy a pihenésnek. A háború, az életek elvesztése, a kárpátaljai magyar közösségeinkért való aggodalom, a brüsszeli átgondolatlan döntések és értelmetlen szankciók okozta gazdasági nehézségek, az energiaárak emelkedése a rendszerváltozás óta talán legnehezebb esztendővé tették a 2022-es évet.
Az összes negatívum ellenére, van okunk a büszkeségre és bizodalomra is. Büszkének kell lennünk a kormányzat, a közigazgatási, valamint a civil szervezetek és a magyar emberek példa nélküli összefogására, amellyel a háború kitörése óta segítik az Ukrajnából menekülő vagy ott maradó emberek boldogulását, etnikai vagy nemzeti hovatartozásra tekintet nélkül. Közös eredményünk, hogy a kihívások dacára a kormányzat kiállt a rezsicsökkentés politikája mellett, jelentős segítséget nyújtva ezzel a magyar családoknak. Óriási segítséget jelent a hatósági árszabályozás is.
Kormányzatunk a családok mellett 2022-ben is számos módon segítette településeinket és önkormányzatainkat, sok-sok támogatást juttatva állami és pályázati forrásokból, vagy a Magyar Falu Program keretében.
Büszkék lehetünk a gazdaságfejlesztési intézkedéseinkre is, amelynek köszönhetően a háborús és a korábbi pandémiás helyzet ellenére folyamatosan növekszik és csúcsokat dönt a foglalkoztatottság és a beruházások volumene. A munkahelyek védelme és a beruházási környezet javítása olyan gazdasági potenciált jelent, amire az előttünk álló időkben óriási szükségünk lesz.
Talán az egyik legnagyobb sikerünk mégis az, hogy a folyamatos és módszeres támadások, fenyegetések és nyomásgyakorlás ellenére kiálltunk a magyar emberek érdeke, továbbá a választás során kinyilvánított és a nemzeti konzultációban megerősített akarata mellett.
Tisztelt Százhalombattai Polgárok!
A nehézségek ellenére Százhalombatta és polgárai számára fontos, mindennapi életüket segítő döntések születtek és fejlesztések történhettek meg a tavalyi évben is a kormányzati támogatások és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően. Sikerült elérni, hogy a Posta a Tesco épületében a továbbiakban is az itt élők rendelkezésére álljon, illetve, hogy a Városi Sportuszoda már második alkalommal kapjon megemelkedett működési költségeinek enyhítéséhez állami támogatást, biztosítva ezáltal az iskolai úszásoktatást és a sportolók által megszokott színvonalú szolgáltatásokat.
A Kőrősi Sportiskolában a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásával – 2 évvel a Magyar Kézilabda Szövetség finanszírozásában megvalósult kézilabdapálya átadását követően – immár új, rekortán borítású komplett atlétikapálya is segíti az iskola tanulóinak eredményes felkészülését. Jó ütemben halad az Arany János Iskola melletti új kosárlabdacsarnok építése, várhatóan 2023. második felében használatba vehetik a sportolók.
Tavaly befejeződött a Szent László templom és a Szerb Klub épületének felújítása, illetve egyházi közösségi célú programokra is nyert el kormányzati támogatást a battai Szerb Ortodox Egyházközség, míg a Magyarok Öröksége Alapítvány az előző évben nemzeti értékeink népszerűsítésének és gondozásának támogatására kapott állami forrást.
A város büszkeségre okot adó művészeti és kulturális élete ismét elismerésben részesült, hiszen a Közép-Magyarországi Folklórszövetség Pest Megye Népművészetéért díjat adományozott Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili, a Forrás Néptáncegyüttes művészei részére. Százhalombatta országgyűlési képviselőjeként és a Magyarok Öröksége Alapítvány elnökeként gratulálok a kitűntetéséhez, további szolgálatukhoz a Jóisten gazdag áldását kívánom.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Nem ígérkezik könnyű évnek az idei. Ez azonban nem az elkeseredésre, hanem az elköteleződésre és kemény munkára kell, hogy sarkaljon minket. Ennek jegyben fontos terveink között szerepel az infláció egyszámjegyűvé csökkentése, valamint települési és térségi szinten az infrastruktúra, a közösségi közlekedés és az úthálózat fejlesztése. Bővíteni fogjuk intézményeinket, iskoláinkat, óvodáinkat és bölcsődéinket is, hiszen térségünk továbbra is gyarapodik, ami a települések lakosságszámának növekedésében is egyértelműen megmutatkozik. Idén sem feledkezhetünk meg kulturális és civil közösségeinkről, ifjúsági és sportszervezeteinkről és egyházainkról sem. Nehéz időkben kiemelten fontos az a szolgálat, amivel ezek a szervezetek hozzájárulnak a terhek viseléséhez és mindannyiunk boldogulásához.
A nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a családok és a gyermekvállalás támogatása továbbra is elsődleges célunk, hiszen a jelen lehetőségeit az idősek munkája teremtette meg, a jövő záloga pedig a gyermek.
Hálatelt szívvel köszönöm meg mindenkinek, aki Hazánk, Nemzetünk vagy térségünk gyarapodásához bármivel hozzájárult ebben a válságos időszakban is. Arra buzdítok mindenkit, hogy a jövőben is segítsük közösen ezen célok elérését. E nem kis vállalkozáshoz együttműködésemet ajánlva és a Gondviselés segítségét kérve köszönöm meg ezúton is támogatásukat és kívánok sikerekben gazdag és békét hozó 2023-as esztendőt.
 
Bóna Zoltán
országgyűlési képviselő
 

AKTUÁLIS
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
2022-12-23 - Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.
Lélekgazdagító kultúra
2023-01-27
A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

Az első nagy megmérettetés
2023-01-27
Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27
Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Lovagi kitüntetés
2023-01-27
A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nagy versmondás
2023-01-24
Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23
Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.

Óvodai nyílt napok 2023
2023-01-20
Betekintés a játékos hétköznapokba.

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja
2023-01-19
"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON
2023-01-18
A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem
2023-01-18
Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről
2023-01-16
Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Fuss velünk!
2023-01-16
Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023
2023-01-11
Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

Köszönet a gyógyításért
2023-01-10
Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Változások a 2023-as évben
2023-01-09
Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

Kinyitott a posta
2023-01-03
Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata
2022-12-30
Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ünnepi vacsora
2022-12-23
Karácsony alkalmából ismét melegétellel, gyümölccsel és édességgel vendégelte meg a százhalombattai Hajléktalanszálló lakóit az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester, Szalai Attila –, aki hagyományosan a pörköltet készíti – és Szabó Gábor képviselők.

Karácsony a nyugdíjas kluboknál
2022-12-23
Idén is felkeresték és köszöntötték az ünneplő klubokat a város vezetői, akik – a szokásokhoz híven – szaloncukrot és a hotel sóbarlangjába szóló bérletet tartalmazó csomagokat is átadtak a tagoknak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.