2023. szeptember 25. - Eufrozina napja
Hétfő
Min:15°
Max:25°
Kedd
Min:17°
Max:28°
Szerda
Min:16°
Max:27°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:27°
Közélet, politika

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 
Önmagában az a tény, hogy a világ bármely részén fegyveres konfliktus zajlik és emberek veszítik életüket, kellő ok a szomorúságra és aggodalomra. Fokozottan igaz, ha mindez egy olyan országban történik, amely nemcsak határos Magyarországgal, de amely százezer honfitársunk otthona is egyben. Sajnálatos módon a háborút és annak minden borzalmát és fenyegetését nem tudtuk magunk mögött hagyni az óévben. Éppen ezért idén helyénvaló és érthető, ha szeretteinknek és az egész világnak – a boldogságot aktualizálva – Békés Új Évet Kívánunk. Én is a BÉKÉT kívánom Önöknek, azzal a szilárd meggyőződéssel, hogy a háborúnak és a vele törvényszerűen együtt járó vérontásnak és negatív gazdasági hatásoknak kizárólag a BÉKE vethet véget.
A közel egy éve kezdődött fegyveres konfliktus a tavalyi országgyűlési választásokra is jelentős hatást gyakorolt. Az eredmények ismeretében kijelenthető, hogy a magyar emberek többsége egyértelmű döntést hozott abban, hogy kire bízná és kitől óvná Hazánkat ebben a kihívásokkal és nehézségekkel teli időben. A választók bizalmából, a politikai közösségem immáron negyedszerre, kétharmados felhatalmazással felvértezve vállalhatta a kormányzati felelősséget és szolgálatot. E bizalom részeként, az Önök, illetve a térség polgárainak bizalomteljes döntése nyomán harmadik képviselői ciklusomat kezdhettem meg településeink parlamenti képviselőjeként, amely bizalomért köszönetemet fejezem ki.
A háború a választási siker örömét és a jövő tervezését is beárnyékolta. Sem ideje, sem helye nem volt az ünneplésnek vagy a pihenésnek. A háború, az életek elvesztése, a kárpátaljai magyar közösségeinkért való aggodalom, a brüsszeli átgondolatlan döntések és értelmetlen szankciók okozta gazdasági nehézségek, az energiaárak emelkedése a rendszerváltozás óta talán legnehezebb esztendővé tették a 2022-es évet.
Az összes negatívum ellenére, van okunk a büszkeségre és bizodalomra is. Büszkének kell lennünk a kormányzat, a közigazgatási, valamint a civil szervezetek és a magyar emberek példa nélküli összefogására, amellyel a háború kitörése óta segítik az Ukrajnából menekülő vagy ott maradó emberek boldogulását, etnikai vagy nemzeti hovatartozásra tekintet nélkül. Közös eredményünk, hogy a kihívások dacára a kormányzat kiállt a rezsicsökkentés politikája mellett, jelentős segítséget nyújtva ezzel a magyar családoknak. Óriási segítséget jelent a hatósági árszabályozás is.
Kormányzatunk a családok mellett 2022-ben is számos módon segítette településeinket és önkormányzatainkat, sok-sok támogatást juttatva állami és pályázati forrásokból, vagy a Magyar Falu Program keretében.
Büszkék lehetünk a gazdaságfejlesztési intézkedéseinkre is, amelynek köszönhetően a háborús és a korábbi pandémiás helyzet ellenére folyamatosan növekszik és csúcsokat dönt a foglalkoztatottság és a beruházások volumene. A munkahelyek védelme és a beruházási környezet javítása olyan gazdasági potenciált jelent, amire az előttünk álló időkben óriási szükségünk lesz.
Talán az egyik legnagyobb sikerünk mégis az, hogy a folyamatos és módszeres támadások, fenyegetések és nyomásgyakorlás ellenére kiálltunk a magyar emberek érdeke, továbbá a választás során kinyilvánított és a nemzeti konzultációban megerősített akarata mellett.
Tisztelt Százhalombattai Polgárok!
A nehézségek ellenére Százhalombatta és polgárai számára fontos, mindennapi életüket segítő döntések születtek és fejlesztések történhettek meg a tavalyi évben is a kormányzati támogatások és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően. Sikerült elérni, hogy a Posta a Tesco épületében a továbbiakban is az itt élők rendelkezésére álljon, illetve, hogy a Városi Sportuszoda már második alkalommal kapjon megemelkedett működési költségeinek enyhítéséhez állami támogatást, biztosítva ezáltal az iskolai úszásoktatást és a sportolók által megszokott színvonalú szolgáltatásokat.
A Kőrősi Sportiskolában a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásával – 2 évvel a Magyar Kézilabda Szövetség finanszírozásában megvalósult kézilabdapálya átadását követően – immár új, rekortán borítású komplett atlétikapálya is segíti az iskola tanulóinak eredményes felkészülését. Jó ütemben halad az Arany János Iskola melletti új kosárlabdacsarnok építése, várhatóan 2023. második felében használatba vehetik a sportolók.
Tavaly befejeződött a Szent László templom és a Szerb Klub épületének felújítása, illetve egyházi közösségi célú programokra is nyert el kormányzati támogatást a battai Szerb Ortodox Egyházközség, míg a Magyarok Öröksége Alapítvány az előző évben nemzeti értékeink népszerűsítésének és gondozásának támogatására kapott állami forrást.
A város büszkeségre okot adó művészeti és kulturális élete ismét elismerésben részesült, hiszen a Közép-Magyarországi Folklórszövetség Pest Megye Népművészetéért díjat adományozott Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili, a Forrás Néptáncegyüttes művészei részére. Százhalombatta országgyűlési képviselőjeként és a Magyarok Öröksége Alapítvány elnökeként gratulálok a kitűntetéséhez, további szolgálatukhoz a Jóisten gazdag áldását kívánom.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Nem ígérkezik könnyű évnek az idei. Ez azonban nem az elkeseredésre, hanem az elköteleződésre és kemény munkára kell, hogy sarkaljon minket. Ennek jegyben fontos terveink között szerepel az infláció egyszámjegyűvé csökkentése, valamint települési és térségi szinten az infrastruktúra, a közösségi közlekedés és az úthálózat fejlesztése. Bővíteni fogjuk intézményeinket, iskoláinkat, óvodáinkat és bölcsődéinket is, hiszen térségünk továbbra is gyarapodik, ami a települések lakosságszámának növekedésében is egyértelműen megmutatkozik. Idén sem feledkezhetünk meg kulturális és civil közösségeinkről, ifjúsági és sportszervezeteinkről és egyházainkról sem. Nehéz időkben kiemelten fontos az a szolgálat, amivel ezek a szervezetek hozzájárulnak a terhek viseléséhez és mindannyiunk boldogulásához.
A nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a családok és a gyermekvállalás támogatása továbbra is elsődleges célunk, hiszen a jelen lehetőségeit az idősek munkája teremtette meg, a jövő záloga pedig a gyermek.
Hálatelt szívvel köszönöm meg mindenkinek, aki Hazánk, Nemzetünk vagy térségünk gyarapodásához bármivel hozzájárult ebben a válságos időszakban is. Arra buzdítok mindenkit, hogy a jövőben is segítsük közösen ezen célok elérését. E nem kis vállalkozáshoz együttműködésemet ajánlva és a Gondviselés segítségét kérve köszönöm meg ezúton is támogatásukat és kívánok sikerekben gazdag és békét hozó 2023-as esztendőt.
 
Bóna Zoltán
országgyűlési képviselő
 

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Újabb adományok a Remény Bajnoka Alapítványtól
2023-09-19
24 darab táblagépet adott át a Vezér Mihály polgármester által alapított civil szervezet a százhalombattai általános iskolák részére szeptember 18-án.

Szúnyoggyérítés
2023-09-19
Földi kémiai szúnyoggyérítést végez a SZÁKOM Nonprofit Kft. szeptember 21 – 22.-én, a napnyugta utáni órákban.

Nagy találkozás - Ismét együtt ünnepelt a város
2023-09-18
A hagyományokhoz híven oklevéllel köszöntötték a nagyadózókat, átadták a "Közösségünkért Díjakat", kihirdették a Virágos Százhalombatta és a Tiszta Udvar Rendes Ház verseny győzteseit.

Lengyel magyar két jó barát...
2023-09-16
Brzesko testvérváros küldöttsége Százhalombattára látogatott szeptember 8-10-e között. A delegációt Sinka László önkormányzati képviselő, tanácsnok és Dobos Ágnes pr munkatárs kísérte a programokon.

Online előjegyzés indul a SZEK-ben
2023-09-14
Internetes lehetőséggel bővül a százhalombattai lakosok részére a helyi szakrendelésekre történő bejelentkezés október 1-től – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és dr. Berzéki Ferenc főigazgató.

Nehéz mérkőzés, de győzelem!
2023-09-14
33-31 arányú (17-15) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Tököl csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 9-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be lapunknak.

Kovács Marietta emlékét őrzi a megújult sportpálya
2023-09-13
Korszerű műanyag borítást kapott az Eötvös iskola udvarán lévő, korábban beton burkolatú pálya, amely kézi- és kosárlabdázásra, valamint labdarúgásra is alkalmas. A mintegy 34 millió forintos beruházás önkormányzati forrásból valósult meg. A pályát a mindenki által nagyon szeretett egykori kolléganő, Kovács Marietta testnevelő tanárról nevezték el.

Az eddigi elnök kapott bizalmat
2023-09-11
Egyhangú támogatással, ismét Lukács Bernadettet választották meg a százhalombattai FIDESZ szervezetének elnökévé a tisztújító közgyűlésen.

Élet, hit, cél
2023-09-09
A keresztény hit alapjait megismertető Alpha interaktív programsorozat indul a Szent István templomban októberben.

Kőszegen járt kórusunk, a Liszt Ferenc Vegyeskar
2023-09-09
Negyedik alkalommal rendezték meg a Concordia fesztivált Kőszegen, melyre az idén eljutott a mi kórusunk is, szeptember 2-án.

Jelentős iskolakezdési támogatás a diákoknak
2023-09-08
Vezér Mihály polgármester javaslatára 40 ezer forint évi egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az Önkormányzat minden százhalombattai állandó lakcímmel rendelkező általános és középiskolás diák számára – a többi között erről döntött a Képviselő-testület a szeptember 7-i rendkívüli ülésen.

Felhívás közterület-felügyelő munkakör betöltésére
2023-09-07
A Százhalombattai Polgármesteri Hivatala közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

A sport ünnepe - Átadták az új kosárlabda edzőcsarnokot
2023-09-05
A Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület csarnoka –, amely az Arany János iskola udvarán épült – testnevelés óráknak és egyéb rendezvényeknek is helyet biztosít, illetve a lakosság 24 órában használhatja az emeleten kialakított funkcionális edzőtermet. A szeptember 4-én átadott létesítmény teljes mértékben vállalati társasági adó felajánlásokból, vagyis TAO forrásból valósult meg.

Csoóri Sándor köré rendeződtek a dolgok
2023-09-01
Csoóri Sándor és a Magyarok Világszövetségének a kapcsolatáról Pálfy G. Istvánnal, a Híradó és A hét valahai főszerkesztőjével, a Magyarok Világszövetségének egykori elnökségi tanácsadójával Fazekas István költő beszélgetett.

Bronzérem és előkelő helyezések a karate vb-n
2023-08-31
Hat fő képviselte a Százhalombattai Karate Egyesületet a magyar válogatottban, a Győrben rendezett 14. SKIF Karate Stílus-világbajnokságon augusztus 25-27-e között.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.