2023. január 31. - Marcella napja
Kedd
Min:1°
Max:4°
Szerda
Min:2°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:4°
Péntek
Min:1°
Max:5°
Szombat
Min:0°
Max:4°
Önkormányzat

Fenyődíszítések városszerte
2022-12-11 - Óvodásokkal és első osztályos tanulókkal együtt díszítették fel a Százhalombatta főterén felállított óriás fenyőt Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, illetve Szabó Zoltán önkormányzati képviselő december 7-én. A gyerekek örömmel énekeltek és táncoltak az élőzenés dalokra. A hagyományokhoz híven, településrészenként is sor került a városlakókkal közös fadíszítésre.
Vezér Mihály örömét fejezte ki, hogy a város főtéri karácsonyfáját együtt öltöztethetik ünneplőbe a gyerekekkel, akik most is saját készítésű szép, ötletes díszeket hoztak. Az ünnep jegyében – az elmúlt évekhez hasonlóan – a nevelési és az oktatási intézmények részére összesen közel 3000 ajándékcsomagot állított össze az Önkormányzat. Az adventi időszakban folyamatosan sok család, illetve városlakó látogat ki a főtéri karácsonyfához, hogy ők is elhelyezzék díszeiket; "örömöt hoznak és osztanak meg". Jó megtapasztalni ezt az igazi közösségre jellemző élményt – fogalmazott a polgármester.
Szabó Zoltán szerint nagyon várták már a gyerekek, hogy újra együtt ünnepeljenek és feldíszítsék az eddigi talán legszebb városi fenyőfát. Hívő reformátusként számára a legnagyobb ünnepek egyike a karácsony, amikor lélekben mindenki elcsendesedve átgondolhatja az év során történteket. Különösen fontos, hogy az ajándékozás mellett ilyenkor együtt lehetnek a családok.

Településrészenként is sor került a városlakókkal közös fadíszítésre, amelyek ünnepi hangulatát a Canticum Novum Vegyeskar előadása emelte.

Vezér Mihály polgármester – Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek jelenlétében – Urbárium-Újtelep képviselőjeként is köszöntötte az ünneplőket a Göncz Árpád téren felállított fenyőfánál. Mint mondta, fontos, hogy egész évben figyeljünk egymásra, karácshoz közeledve azonban még inkább egymás felé tudunk fordulni. Nagy szükség van arra, hogy példát mutatva –, ahogyan ez Százhalombattán megjelenik – egyre jobb emberekké váljunk, hogy tartalmasabb, szebb életet tudjunk élni a mai, feszültséggel terhelt, a szolidaritást sokszor nélkülöző világban.
A téli időszak az elcsendesedésről szól, a természet is megpihen, érdemes nekünk is ezen példát követve, a hétköznapi gondokat magunk mögött hagyva lélekben is ráhangolódni a karácsonyra – fogalmazott Nagy Balázs. Véleménye szerint az adventi városi közös ünnepségek jó alkalmat nyújtanak ahhoz, hogy mindenki megérezze az ünnep igazi, családias hangulatát, amiből aztán sokáig erőt meríthetünk.

Szintén közösen díszítették fel a dunafüredi Napsugár téren álló fenyőfát a városvezetők – Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, Sinka László, a kerület képviselője, Lukács Bernadett és Szabó Zoltán képviselő – és a lakók.
Sinka László rendkívül fájdalmasnak nevezte, hogy már nem ünnepelhet együtt idén elhunyt gyerekkori jó barátjával, Szél Pállal, a településrész néhai képviselőjével. Még ő hozzá fűződik, hogy a téren ültetett fenyőt öltöztetik díszbe. Fájó az is, hogy jelenleg sok nehézséggel kell szembesülnünk, a karácsony azonban mégis örömmel tölthet el bennünket, különösen jó látni a gyerekek, köztük unokája izgatott várakozását. Az ünnep azt üzeni, hogy tegyünk másokért, a barátokért, a családért, és legyen jóakarat a Földön.
Török Sándor szomorú szívvel idézte fel, hogy mindig Szél Pál volt a dunafüredi ünnep szervezője, aki most különösen hiányzik. A legfontosabb ünnep a karácsony, amikor együtt lehet a bővebb család a gyerekkel, unokákkal, akár barátokkal. Az ajándékozás mellett jó közösen beszélgetni, játszani, amire kevés idő jut a hétköznapokban.
Lukács Bernadett mindig meghitt hangulatban készül a számára legkedvesebb ünnepre, a karácsonyra. Feldíszített házzal. idén is részt vesznek a közösségi "adventi ablakok" játékban. Megjegyezte, örömteli látni, hogy szépen terebélyesedik a téren álló fenyő, és nem kell évente kivágott fát hozni. Az adventi időszakban, illetve karácsonykor a családi együttlét mellett, mód nyílik a lelki megpihenésre, feltöltődésre, mindenki nyugodtabban átgondolhatja az év közben történteket.

Török Sándor és Szabó Gábor településrészi képviselő – Lukács Bernadett és Szabó Zoltán képviselők jelenlétében – köszöntötték az ünneplőket az óvárosi Szent László téren felállított fenyőfánál.
Az alpolgármester szerint a különleges hangulatú városrészben igazán érződik, hogy összetartó közösség lakja. Méltatta Szabó Gábor tevékenységét, aki igyekszik minél több programot szervezni. Reményét fejezte ki, hogy a sok gond ellenére mindenki áldott, békés, szeretetteljes légkörben töltheti a karácsonyt, amikor azokra is gondolunk, akik már nem lehetnek velünk. Nyugodtabb,  vidámabb új esztendőt kívánva zárta gondolatait.
Szabó Gábor örömét fejezte ki, hogy a zord időjárás ellenére sokan ünnepelnek együtt. Megköszönte Török Sándor dicsérő szavait, mint mondta, igyekeznek a várost, illetve Óvárost jobbá, szebbé tenni, akár a karácsonyi rendezvényekkel is. A vásárral, szeretetvendégséggel és a vegyeskar előadásával színesített közös díszítés során felszabadulhatnak az ünnepi érzések. Meghitt, családi körben töltött karácsonyt kívánt a városlakóknak. (Fotó:Tóth Erzsébet)


AKTUÁLIS
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
2022-12-23 - Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.
Lélekgazdagító kultúra
2023-01-27
A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

Az első nagy megmérettetés
2023-01-27
Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27
Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Lovagi kitüntetés
2023-01-27
A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nagy versmondás
2023-01-24
Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23
Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.

Óvodai nyílt napok 2023
2023-01-20
Betekintés a játékos hétköznapokba.

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja
2023-01-19
"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON
2023-01-18
A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem
2023-01-18
Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről
2023-01-16
Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Fuss velünk!
2023-01-16
Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023
2023-01-11
Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

Köszönet a gyógyításért
2023-01-10
Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Változások a 2023-as évben
2023-01-09
Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

Kinyitott a posta
2023-01-03
Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata
2022-12-30
Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ünnepi vacsora
2022-12-23
Karácsony alkalmából ismét melegétellel, gyümölccsel és édességgel vendégelte meg a százhalombattai Hajléktalanszálló lakóit az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester, Szalai Attila –, aki hagyományosan a pörköltet készíti – és Szabó Gábor képviselők.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.