2023. február 01. - Ignác napja
Szerda
Min:2°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:6°
Szombat
Min:1°
Max:5°
Vasárnap
Min:0°
Max:2°
Önkormányzat

Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27 - Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.
Lezajlott az ültetés első üteme november 4. hetében, a polgármester november 25-én adta át a gyermekek névtábláit a családok társaságában.

Vezér Mihály elmondta, sok településen meghonosodott ez a gyakorlat, javaslatára az idei februári képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy a százhalombattai szülők kisgyermekük után – a Babacsomag és az egyszeri 30 ezer forintos juttatás mellett – egy facsemetét is igényelhetnek, mely a város valamelyik, erre a célra kijelölt közterületére kerül kiültetésre egy névtábla kíséretében. A SZISZKI melletti játszótérre Urbáriumban 4, Dunafüreden a Nyúldomb melletti lakótelepi területre 30, a Köztársaság téri a játszótérre 17, az óvárosi Csónakos Lakóparkhoz pedig 16, összesen 67 facsemetét telepítettek. Az állomány jellemzően kocsányos tölgy, kis és nagy hárs, mezei és korai juhar, virágos és magas kőris, kisebb részben madárcseresznye, törökmogyoró, vadalma és vadkörte. Szólt arról is, hogy mintegy 3 éve csökken Százhalombatta lélekszáma, ezzel is szeretnék családalapításra és gyermekvállalásra buzdítani város lakóit, akik reményeik szerint örömüket lelik majd a természetben, amikor később visszalátogatnak fáikhoz. A program továbbá jól szolgálja a környezetvédelmi célokat, illetve erősíti a lokálpatriotizmust, az összetartozást is, azáltal, hogy az – Önkormányzat mellett – a családok is gondozzák, felkeresik fáikat. A város egyébként is folytat fásítási programot, idén – az újszülöttek fáival együtt – összesen 12 millió forintot költöttek ültetésre. Külön tételt jelent majd a MOL-tól kapott facsemeték mentőállomás melletti elültetése; a cég országosan 3200 fát ajánlott fel, ezeket lélekszám szerint, arányosan osztják el a települések között – mondta el Vezér Mihály.

Török Sándor alpolgármester örömét fejezte ki, hogy elindulhatott a program, amit ő maga is támogatott az országos példa nyomán. Reményei szerint – bár gyermekei és unokái még kimaradtak – később született családtagjai kaphatnak majd fát. Az ültetések nyomán a családok jobban kötődhetnek a városhoz; aki fát kapott, ha el is költözik, jó érzéssel jöhet akár látogatóba, gyermekeinek megmutatva azt. Szeretnék folytatni a programot, mint mondta, talán egyszer minden battainak lesz egy fája.

Lukács Bernadett önkormányzati képviselő azon reményének adott hangot, hogy a rendkívül jó kezdeményezés keretében egyszer unkájának is lehet fája. Neki egyébként kertes házában van sajátja, illetve a Csónakázó-tónál is, ahol szeptemberben a városlakókkal több fát is elültettek. A város iránti fontos kötelék lehet a családok számára, hogy így is emléket állítsanak gyermekük születésének, büszkeséggel töltheti el őket, hogy névtábla is hirdeti az eseményt – fogalmazott. Kérdésre válaszolva elmondta, az egyébként is zajló fásítás a pótlás miatt is szükséges, ugyanis az építkezések során, vagy csak azért, hogy ne kelljen összegyűjteni a leveleket sok közterületi fát engedély nélkül kivágnak. A növények élhetőbbé teszik a környezetet azáltal, hogy tisztítják a levegőt, illetve árnyat is adnak.

Szabó Gábor képviselő szintén örömmel támogatta a programot, amely révén az Óváros kapujában található lakóparkban is láthatóvá válik, hogy mennyi gyermek született a városrészben. Reményét fejezte ki, hogy gyarapodik a lakosság, és egyre több fát ültethetnek el.

Az ültetésnél jelen lévő családok nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, ami révén jobban kötődhetnek a városhoz. A szülők arra törekszenek, hogy a gyerekkel együtt gondozzák majd fáikat. Elhangzott, hogy szeretnek Százhalombattán élni, a békés, csendes városban sok a zöldfelület, rendezettek a közterületek, biztosított a mindennapi ellátáshoz szükséges vásárlási lehetőség, illetve jó a közbiztonság.

AKTUÁLIS
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
2022-12-23 - Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.
Hét szenior úszóérem
2023-02-01
Kiváló eredményeket értek el a Százhalombatta Városi Úszó Klub szenior úszói Szentesen, a VIII. Évindító Nemzetközi Szenior Összetett Sprint Úszóverseny és Országos Bajnokságon január 28-án.

Lélekgazdagító kultúra
2023-01-27
A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

Az első nagy megmérettetés
2023-01-27
Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27
Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Lovagi kitüntetés
2023-01-27
A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nagy versmondás
2023-01-24
Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23
Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.

Óvodai nyílt napok 2023
2023-01-20
Betekintés a játékos hétköznapokba.

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja
2023-01-19
"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON
2023-01-18
A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem
2023-01-18
Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről
2023-01-16
Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Fuss velünk!
2023-01-16
Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023
2023-01-11
Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

Köszönet a gyógyításért
2023-01-10
Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Változások a 2023-as évben
2023-01-09
Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

Kinyitott a posta
2023-01-03
Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata
2022-12-30
Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.