2022. november 27. - Virgil napja
Vasárnap
Min:3°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:6°
Kedd
Min:1°
Max:5°
Szerda
Min:1°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Civil szféra

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23 - Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.
Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester tortával érkezett a jeles alkalomra, a Napsugár Óvoda pedig műsorral köszöntötte a klubtagokat.

Vezér Mihály elmondta, hogy a kezdetektől követi a mára már közel 60 főre bővült klub tevékenységét, a nagyobb ünnepekkor találkozik a tagokkal, akik aktív korukban is meghatározó személyiségek voltak. A pedagógus pálya soha sem volt könnyű, nagy felelősséggel jár a gyerekek nevelése, oktatása, ami meghatározza, hogy felnőttként mennyire válhatnak a társadalom hasznos, sikeres, boldog tagjaivá. Tartós, az idő kihívásait kiálló értékrendet és versenyképes tudást kell átadni, ami külön tudomány. A pedagógusok munkáját segítik az intézmények más területen dolgozó munkatársai, a fenntartó, az Önkormányzat, illetve fontos, hogy a szülőkkel is közös célok mentén tevékenykedjenek. Hála és köszönet illeti a pedagógusokat az elhívatott, teljes szívvel végzett munkáért.
A polgármester a rendezvény kapcsán, közösségi oldalán a többi között azt írta, hogy a klubtagok népszerűsége töretlen volt a diákok körében, sőt sok mai pedagógust is tanítottak, akik részére az elődök példáját követve, értékeket közvetítve adták át tudásukat. Többen más kulturális közösséghez is tartoznak, hozzájárulva a város kulturális életéhez. "Emlékeztem az alapítókra és a korábbi vezetőkre is, akik közül sokakat személyesen is ismertem, ismerek, mint ahogyan a jelenlegi vezetőt, Nagy Györgynét, Mártikát. Ez a nap jó alkalom volt a 25 év közös történéseinek, élményeinek felelevenítésére is. A klub megjelentetett egy jubileumi kiadványt számtalan cikkel és sok fotóval, amelyet emlékül én is megkaptam. Mindig jó érzéssel tölt el, ha részese lehetek egy közösség ünnepének, amelyből egyre több van városunkban. Polgármesterként is örömmel támogatom a nyugdíjas klubokat, igyekszem személyesen is egyre többször ellátogatni hozzájuk. Nagyon sokat köszönhet nekik a város és a felnövekvő generáció. Köszönöm a megtisztelő meghívást! Szívből gratulálok a jubileumhoz, kívánom, hogy éljenek meg együtt sok közös évet, közös élményekkel! Isten éltesse Önöket!".

Török Sándor is megemlékezett közösségi oldalán a jubileumról, a következő gondolatokkal:
 "Isten éltessen NYUPEK!" Nagy örömmel vettem részt a Nyugdíjas Pedagógusok Klubjának jubileumi ünnepségén, ahol a klub alapításának 25. évfordulója alkalmából köszöntöttük a nyugdíjba vonult tanárainkat, tanítóinkat és óvónőinket. Remek hangulatban telt a találkozó, amit a Napsugár Óvoda gyermekműsora koronázott meg. Köszönettel tartozunk a klub tagjainak, amiért tisztességesen oktatták, nevelték városunk lakosságának több generációját. Gratulálok az évfordulóhoz!".

Nagy Györgyné a klub vezetője lapunknak elmondta, hogy a 25 év alatt csak egy vezetőváltás volt, 13 év után ő követte a Harangozó házaspárt. Igyekeznek aktívak maradni, kirándulásokat, egyebek mellett több napos "városfelfedező" utakat, klubnapokat, jeles ünnepi alkalmakat szerveznek. Várják azok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a közösséghez.


AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Zümi vagyok, indulhatunk?!
2022-11-11
Második alkalommal született döntés a Százhalombattai Arany János Iskola és Gimnáziumban arról, hogy részt veszünk a "Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában – Meet and Code" című eseményen.

Szociális Munka Napja
2022-11-10
Köszönet a szociális munkáért.

Elismerés, köszönet a szociális munkáért!
2022-11-10
"Felelősek vagyunk egy olyan társadalom felépítésében, amely képes a befogadásra és a szenvedők sorsának enyhítésére". (Ferenc pápa)

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.